En mann bosatt i Værnesregionen har nektet for å ha brukt mobiltelefonen da han kjørte bil i fjor høst og vedtok ikke forelegget på 6000 kroner.  Det ble rettsak, og i Trøndelag tingrett erkjente han seg ikke skyldig. Retten la forklaringen til en politimann til grunn, og dømte millionæren for å ha brukt mobiltelefon mens han kjørte bil.

Tommel på skjermen

Mannen hadde passert en trafikkontroll da han ble stanset. I retten forklarte politibetjenten som stanset mannen at han han så vedkommende holde en mobiltelefon mellom begge hendene på rattet.  – Den ene tommelen berørte skjermen som lyste opp mens han så ned på den, forklarte politimannen.

På bakgrunn av den detaljerte forklaringen trodde ikke retten på mannens forklaring om at han ikke brukte telefonen, men som i stedet hadde sett ned på et papir.

Plusset på 3000 kroner

I retten hevdet mannen at han måtte frikjennes da politimannen ved flere anledninger skal ha endret sin forklaring om hva han observerte.

To vitner forklarte i retten at de overhørte at politimannen sa noe om en telefonsamtale. Retten konkluderte med at selv om det kan være feil at mannen snakket i telefonen så holdt han den slik at det var et lovbrudd.

Retten la vekt på det, og fant millionæren skyldig. Straffen ble bot på 6000 kroner, og tre prikker i førerkortet. Retten plusset på 3000 kroner i saksomkostninger.