Nettredaksjonen

Lotte Lie fra Skatval fikk 3 bom og endte på 53. plass. Hun sa selv at hun hadde et ok løp. Utfordrende forhold på standplass som gjorde at det ble noen bom. Hun følte ikke noe press og gikk for å komme i gang med sesongen. Hun syntes det var moro å være med i et så stort løp. Teknisk sett så følte hun at hun gikk like bra som på en rolig trening.

Lotte bestemte seg for å stå over søndagens løp. Det gjelder å spare krefter så tidlig i sesongen.

Fikk DnB stipend

I forbindelse med sesongstarten ble det delt ut DNB-stipender til unge, lovende skiskyttere med potensial for en internasjonal karriere. Lotte var en av disse som fikk kr 10 000 i stipend. Stipendene ble utdelt av Tora Berger og Ole Einar Bjørndalen.

Søndagens 12,5 km fellesstart fikk Elise sving på sakene. Her ble det en fin femteplass med 1 bom på liggende og 3 på stående. Dermed ble det fire strafferunder. Hun forteller at hun bestemte seg for å angripe og være mer offensiv.

- Det ble litt høye skuldra og stressa løp på lørdag. Søndag var jeg mer avslappet selv om jeg fikk litt nerva på siste stå, forteller en fornøyd Elise, som nok snart blir å finne på elitelaget.