Forsvarsbygg og Skifte Eiendom ser liten nytte i bygningsmassene på skytefeltet Sigertmoen i Elvran. Etter over hundre år med bruk av området til skytetrening og øvelser, står flere bygg for fall i området. Nå rives byggene på bakgrunn av militære vedtak.

Det er flere i bygda Elvran som reagerer på måten dette skjer på og bakgrunnen for beslutningene. Mange av byggene som nå er revet hadde bra standard, og kunne blitt brukt i fremtida eksempelvis om Landsskytterstevnet hadde blitt lagt til Stjørdal og Sigertmoen. Forsvaret og HV har de senere årene brukt betydelige ressurser i området. Anleggelse av nye skytebaner, sanering av gamle og oppføring av nye øvingsfelt med nærkampområder, der bygningskropper av betong blant annet er oppført. Forsvaret har investert flere millioner kroner i området de siste årene.

Blant de som stusser over fremgangsmåten som Forsvaret og Skifte Eiendom nå legger for dagen på Sigertmoen, er Magnar Veiset. Han har gjennom et langt liv vært nabo til skyte- og øvingsbanene på Sigertmoen. Bygninger som hadde god standard har falt til jorden. De er blitt til pinneved og har mistet sin funksjon for all fremtid.

- Det kunne vært svært anvendelig å ha disse byggene på plass om Stjørdal en gang fikk Landsskytterstevnet. Det er nå revet og jevnet med jorden mellom 15-20 bygninger på Sigertmoen. At noen av disse byggene ikke holdt dagens standard er greit nok, men det måtte være en grei sak enten å la de vedlikeholde eller gi dem bort i stedet for å rive, mener Veiset.

Det lyktes oss ikke å få en kommentar fra besluttende myndighet i Forsvaret anledning saken.