Det blåser en sommervind i Kimenparken i det kornåkrene modnes i Trøndelag. Klokken tikker mot et nytt kommune- og fylkestingsvalg som avgjøres 9. september 2019. Ute i den svale vinden er damene Ada Johanna Arnstad og Dorthea Elverum ute for å minne om mulighetene du og spesielt studenter har til å levere forhåndsstemme.

- Nå er det spesielt viktig at studenter eller andre som møter en travel tid mot valget forhåndsstemmer. Alle stemmer i urnen er viktige for det kommende resultatet av høstens valg, sier de to iført skjorter med partilogo og budskap. Begge

med lang erfaring innen politikk i eget ungdomsparti Senterungdommen. Dorthea Elverum fra Elvran sin snart tilbakelagte fireårs periode i kommunestyret på Stjørdal er i følge hun selv sterkt ønsket videreført. Ada Johanna Arnstad vil gjerne gjøre en innsats for eget fylke i kommende fireårsperiode.

- Jeg har ikke vært folkevalgt enda, men vervet som leder i Senterungdommen gjennom tre år har gitt meg et svært godt grunnlag for å innta en kommende plass i fylkestinget. Jeg er 3. kandidat på listen til Senterpartiets fylkestingsliste og har veldig lyst på vervet, sier Ada Johanna Arnstad.

Det er to svært samfunnsengasjerte i grønn skjorte som nå kommer med oppfordringen ute i Kimenparken. Spesielt er Arnstad og Elverum opptatt av at ungdom støtter opp om ungdom i politikken.

- Det er vi ungdommer inn mot voksenalderen som skal legge premissene for fremtidens politikk og ta de viktige avgjørelsene. Derfor oppfordrer vi dem som skal gi sin stemme spesielt å krysse av ungdom. Dette gjelder både for kommunevalget og fylkestingsvalget.

- Hvordan finner ungdom og voksne sitt parti og kandidater blant fremlagte lister?

- Det kan være en fordel å lese partiprogram eller arbeidsprogram hos hvert enkelt parti. Det kan være en enkeltsak, eller flere saker som du synes stemmer med egen overbevisning. Noen er engasjert i oppvekst og skolespørsmål. Andre kan ha helt andre interessefelter som eldreomsorg, kommuneøkonomi eller samferdsel. Stemmegivning er viktig for en god utvikling av demokratiet. Nå håper vi at mange benytter mulighetene til å gi sine forhåndsstemmer, sier Ada Johanna Arnstad og Dorthea Elverum.