Kvelden før dagen

- Thorvald Stoltenberg holder foredrag på Bruket kulturhus kvelden før dagen og starter presis kl. 19.00. Den andre gjesten denne kvelden er Ingrid Storholmen som er aktuell med bok om Tirpitz.

Dette er et forfatterbesøk i samarbeid med Malvik vg skole der hun er på besøk tidligere på dagen. Som vanlig på denne kvelden er det innslag ved Framlaget og Hommelvik Musikkorps som bidrar til allsang av arbeidersanger.

Gerd Kristiansen 1. mai

1.      mai starter tradisjonelt med musikk i gatene og frokost før gudstjeneste i Hommelvok kirke. Her blir det kunstneriske innslag ved VikaVoices og appell ved Kristin Strandheim (AUF). Det blir bekransning av Johan Nygaardsvolds bauta ved Rakel S. Trondal (SV).

Så kommer landets eneste barnetog med underholdning på Bruket etterpå. Og da er tiden kommet for demonstrasjonstog fra Bruket før vi hører årets hovedtaler, LO-leder Gerd Kristiansen. Hun skal snakke inne på Bruket. Det blir appell ved ordførerkandidat Ingrid Johansen Aune.

1.      mai i år faller på en fredag. Da passer det godt med kulturprogram om kvelden. I år kommer visegruppa «Boknakaran» fra Troms med Jan Arvid Johansen og Ragnar Olsen. Det er veldig fin musikk ispedd frodig nord-norsk humor, varme og snert. Det blir også på Bruket.

Politisk møte

- I år er det kommunevalg og Malvik kommune har vel aldri opplevd så mange lister foran et kommunevalg som denne gang, sier Liv Aksnes som er gleder til lørdag 2. mai: - Kl. 13.00 har vi invitert alle listetoppene foran kommunevalget til debatt i Bruket. I år er det levert ti lister og alle er invitert til å stille.

Om kvelden er det tradisjonell revygalla med innslag fra Lånke og Malvik.

Søndag 3. mai er avslutningsdag og for 3. året på rad er det ei historisk vandring i Hommelvik sentrum. Nå kommer et nytt område. Det er oppmøte på Bruket og turen går videre via Hommelvik sentrum og jernbanegårdene og ender opp i heimen til Johan Nygårdsvold.

Arbeiderbevegelse på 100 minutter

Alle som hører på foredrag over et utstrakt tidsrom tenker på professor Frank Aarebrot. Det er helt rett! Frank Aarebrot kommer til Hommelvik for å holde foredrag om Arbeiderbevegelsen på 100 minutter. Han starter på Bruket kl. 15.00. Dette ser vi fram til, sier Ranveig Fosmo Holden.

For 12. gang

- Det er 12. gang vi arrangerer Arbeiderfestivalen i Hommelvik som hadde flotte besøk også før festivalen. I sin første periode som statsminister holdt Jens Stoltenberg tale på Nygårdsvolden i 2001.

Siden 2004 har vi hatt Arbeiderfestivalen som danner en god ramme omkring dagen. Det er stas å komme til Hommelvik. Derfor har vi gjennom årene hatt så mange flotte besøk, sier Liv Aksnes.

- Hele poenget er å holde liv i gammel arbeidertradisjon. Vi har utfordret lokale muséer til å holde åpent. Nygårdsvoldmuseet holder åpent 1. mai mens bygdemuseet Jakobsli Museum, en arbeiderbolig i sentrum, holder åpent lørdag. Gjennom hele festivalen blir det kunstutstilling på Bruket med kunst av Bjørg Eigard og Randi Johansen Perreau, forteller Ranveig Fosmo Holden.

- Billetter?

- Billettene legges ut på E-billett og kan ellers kjøpes på servicetorget i Malvik kommune eller på Bruket, forteller hun.

- Vi har fått til et spennende og variert program og tar gjerne imot gjester utenfra. Hjertelig velkommen til markering av 1. mai i Hommelvik, sier Ranveig Fosmo Holden og Liv Aksnes.