Stjørdals-Blink leder dermed 1-0 til pause mot Ranheim i lokaloppgjøret på MUS stadion Sandskogan.

Friske åpningsminutter

Før kampen lovet Blink-trener Tom Dent at publikum skulle få se et helt annet lag på banen enn det man har sett de siste kampene. Og det skulle han få rett i - ihvertfall etter at de første 45 minuttene er unnagjort.

Selv måtte han imidlertid se kampen fra tv-stua på grunn av sykdom, og dermed var det Bjarne Kristoffersen som ledet rødtrøyene i lokaloppgjøret.

Blink viste svært gode tendenser i åpningsminuttene mot Ranheim på MUS stadion Sandskogan, og la et trykk på gjestene.

Straffe til Blink

Etter syv minutter fikk hjemmelaget straffe, etter at Robin Bjørnholm-Jatta ble felt innenfor 16-meteren. Landslagsspilleren gikk i bakken etter at Blink hadde et frispark som ble slått inn i feltet.

Fra straffemerket var Mats Lillebo sikker som banken, og dermed gikk Blink opp i ledelsen 1-0.

Blink-supportere like før avspark på MUS stadion. Foto: Åge Sjølstad.

Stjørdals-Blink forsvarte seg godt i den første omgangen, og Ranheim skapte ikke stort før det var spilt 27 minutter. Da kom Mads Reginiussen til en god avslutning, som Blink-keeper Emil Ødegaard måtte slå til corner.

Ranheim tok litt mer over spillemessig på tampen av omgangen og la et lite trykk på Blink, men Blink-forsvaret ryddet unna det meste.

Dermed er stillingen 1-0 til pause etter en god Blink-omgang.

Før kampen

Søndag tar Stjørdals-Blink i mot Ranheim til lokaloppgjør på MUS stadion Sandskogan, i serierunde nummer åtte i OBOS-ligaen. Avspark er klokken 15.00.

Stjørdals-Nytt følger kampen, og kommer med en oppsummering i pausen og etter kampslutt.

Bunnoppgjør

Både Blink og Ranheim har slitt i sesonginnledningen, og mye står dermed på spill.

- Det er en kamp som betyr mer enn andre kamper. Mye mer enn tre poeng står på spill, og jeg kan garantere at vi får se et annet Blink-lag enn det vi har sett de siste kampene, sier trener Tom Dent.

Ranheim har skuffet stort så langt i år, og rett før kampen mot Raufoss sist, ble det klart at trener Svein Maalen var ferdig i klubben.

Klubben slo Raufoss 4-2, men befinner seg fortsatt på en 14. plass(kvalifiseringsplass) med kun åtte poeng på syv kamper. Det lukter det ikke opprykk av.

- Ranheim vant sist, og da forsvant nok noen kilo av skuldrene deres. Det gjør at de spiller med mindre press nå og litt mer selvtillit. Jeg tror vi får se to sultne lag som begge går utpå for å vinne, sier Dent.

Spiller for fansen og stoltheten

Stjørdals-Blink står med fem strake tap i serien, og sist ble de fullstendig overkjørt av Aalesund, i en kamp som endte med 1-5. Siste Blink-seier kom hjemme mot Sogndal 19. mai, og laget ligger sist i OBOS-ligaen.

Avstanden mellom Blink og Ranheim er fem poeng, og det betyr at rødtrøyene fortsatt vil ligge på direkte nedrykksplass selv om de skulle vinne i dag.

- Jeg vet hva spillerne mine kan levere på sitt beste. Nå skal vi som lillebror vise at vi ønsker å slå storebror. Slike derbyer er noe eget, og da betyr form ingenting. Vi spiller for fansen og for stoltheten, og vi går for seier, sier Dent.

Tap på hjemmebane i fjor

Treneren forteller videre at det kun er Sander Halgunset som er uaktuell til kampen, ellers er samtlige spillere klare til kamp.

Da lagene møttes på MUS stadion Sandskogan i tilsvarende oppgjør i fjor, ble det 3-2 til Ranheim. I Ranheimsfjæra klarte Blink 2-2, etter å ha ligget under 0-2.