- Stjørdal hadde to positive på hurtigtest i går som nå er bekreftet med PCR i dag. I tillegg har fem nærkontakter av de smittede testet positivt i dag, skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen, i en pressemelding like etter klokken 2230 mandag kveld.

Les også: To smittet i Stjørdal 16.mai

- Vi har derfor syv bekreftet positive med covid-19 på to dager nå, og totalt 165 er satt i smittekarantene og omlag 450 husstandsmedlemmer av disse blir nå satt i ventekarantene, skriver de videre.

- Omfatter mange barn

Både barnehage og skole er rammet i den siste utviklingen av smitten.

- Dette omfatter mange barn. De er tilknyttet Aglo barnehage sentrum og Fagerhaug Internationale skole i Stjørdal. Vi har ikke mistanke om at de har fått smitten i skolen eller barnehagen, skriver kommunetoppene.

Massetesting

Kommunen planlegger massetesting av nærkontaktene på onsdag, og de berørte får informasjon direkte fra smittesporingsteamet eller gjennom skolen og barnehagen. De orienteres løpende nå.

- Det er viktig å understreke at alle som blir testet må vente på klarsignal fra smittesporingsteamet før de kan avslutte karantene, dette gjelder uansett eget testresultat. Vi vil følge situasjonen nøye fremover, og samarbeider tett med andre nærliggende kommuner også uken som kommer, skriver Reitan og Vonen.