Ved utgangen av juli var 317 personer helt ledig i Stjørdal, noe som er en nedgang på 331 personer siden samme tid i fjor. Det betyr en nedgang på 51 prosent. Sammenligner vi med situasjonen i vår, hadde Stjørdal ved utgangen av mars 469 fulltids jobbsøkere. I februar sto hele 508 personer uten arbeid.

Antall delvis ledige har også sunket i Stjørdal. Ved utgangen av juli var 340 mennesker i byen delvis ledige, noe som er en nedgang på 202 siden samme måned i fjor, skriver Nav i sin månedsstatistikk.

Nedgang på 62 prosent

I vårt distrikt er det nedgang over hele fjøla. I Selbu var 27 personer delvis ledige ved utgangen av juli, 47 prosent lavere enn på samme tid i fjor. I antall hoder betyr det 24 færre. Antall helt ledige i Lykkelandet har også sunket. I prosent er nedgangen redusert med hele 62 siden juni i fjor, og nå er det kun 27 mennesker som er helt ledige i Selbu, 44 færre enn på samme tid i fjor. Kun 1,3 prosent av arbeidsstyrken i Selbu er nå på ledighetsstatistikken.

I nabokommunen Tydal er det kun fire personer som er helt arbeidsledig ved utgangen av årets varmeste måned. Det betyr en prosentvis arbeidsledighet på 0,9.

Også Frosta har gode tall å vise til. Kun 1,8 prosent av arbeidsstyrken er helt ledig i slutten av juli, og det er 45 prosent bedre enn i fjor. Totalt er 23 personer helt ledige på Frosta, 19 færre enn på samme tid i fjor.

Lysere i Meråker

I Meråker også trenden lysere. Antall helt ledige er nå nede i 44 personer, som er 21 færre enn på samme tid i fjor. I mars 2021 var tallene 54. Totalt er arbeidsledigheten i Meråker nå på 3,8 prosent, mens den i februar var på hele 5,3. Selv om trenden er god, er likevel Meråker kommunen i Trøndelag med høyest ledighet.

Malvik kommer også godt ut av sommeren. Her er ledigheten på 2,7 prosent, en prosentvis nedgang på 42 i forhold til samme tid i fjor. 200 mennesker er helt arbeidsledige, 144 færre enn ved utgangen av juni i fjor. Antall delvis arbeidsledige er nå 153, som er 59 personer færre enn i på samme tid i 2020.

Som før pandemien

For hele Trøndelag ligger ledigheten nå på 2,3 prosent, som er betyr at det er totalt er 5 672 helt ledige i fylket. Nav skriver i sin månedsrapport at ledigheten blant ungdommer går ned.

- Antall deltidsledige har stor nedgang, og ledigheten for de under 30 år går ned. Vi ser at ungdomsledigheten nå er tilbake på samme nivå som før pandemien. I juli i år er helt ledige i denne gruppa på 2,5 prosent, det samme som i juli 2019, sier May Beate Haugan, fungerende NAV-direktør i Trøndelag.