På en «vanlig» gressbane i Skjelstadmark gjorde Hegras gutter 16-lag de aller siste forberedelsene før avreise til verdens største fotballturnering.

- Dette blir bra, og vi går selvsagt for å vinne alle kampene, sier lagkaptein Daniel Grindheim. Han er førstereisgutt til Norway Cup, mens ett år eldre Martin Rolseth Øygarden er med for andre år på rad, og vet hva som venter.

- Vi er ganske godt forberedt og har trent to ganger i uka gjennom hele sommer, sier færbøgdingen Rolseth Øygarden.

Går alltid for seier

Hele Hegra-troppen er med i bussen som trener Magnar Børseth skal styre trygt til hovedstaden lørdag. Det blir en pangstart for guttene med kamp allerede klokka ti på ti søndag mot Åndalsnes.

- Vi har ikke analysert motstanderne så veldig, men vi går alltid på banen for å vinne, sier kaptein og midtstopper Grindheim.

- Hva er lagets største styrker?

- Innsatsen. Vi jobber hardt og står på for hverandre, kommer det fra Martin Rolseth Øygarden.

Mer enn fotball

Etter åpningskampen mot Åndalsnes, venter Førde på den andre halvdelen mandag før Hegra møter Lysekloster – Nore Neset i den tredje og siste innledende kampen. Innimellom kampene blir det nok tid til noe annet også uten at planene er spikret.

- Vi tar det som det kommer, men blir det skikkelig varmt må vi iallfall dra på noe bading, sier Daniel Grindheim.

Best på sidelinjen

Om det blir særlig mye bading på trenergjengen er vel usikkert, men Magnar Børseth gleder seg til å ta med guttene til Norway Cup.

- Jeg har mange gode opplevelser med Norway Cup, og denne gjengen er flott å ha med seg, skryter Børseth.

Men bussjåføren, ildsjelen og treneren gleder seg stort til å oppleve «hele» Hegra på sidelinjen i Oslo.

- Totalt blir vi omtrent 50 personer, og om vi ikke vinner alle kampene på banen skal vi iallfall vinne kampen på sidelinjen, sier Børseth som også ser fram til den «luksuriøse» delen av oppholdet. – I år skal vi bo på hotell, - det ser vi fram til alle sammen, sier Magnar Børseth.

Foruten Hegra er det kun Malvik fra Værnesregionen som stiller lag under verdens største fotballturnering. Malvik stiller lag i jenter 16, jenter 17, gutter 16 og gutter 19.