De startet sine øvinger etter at ide og tittel på stykket ble sluppet under elevenes høstprosjekt. Mange elever fra skolen lever seg inn i reisen i form av sang, musikk og dans. Nå nærmer det seg fremføring med to forestillinger i Kimen. Øvelsene resulterer i at alle samles hele uke 7 i Kimen for å pusse på den siste finish før publikum inntar salen.

MUSIKK: Fra musikklinja er også mange elever med. Fra venstre: Hedda Drivstuen, Andrea Bergsland, Nora Aamot, Ida Rokke, Mia Høibye og Rikke Svendsen Wedul.

Gleder seg

- Det er klart vi gleder oss og er spente samtidig, sier Hedda Drivstuen, Nora Aamot og Rikke Svendsen Wedul, som alle går på musikklinja. Fra første sang og dansetrinn til nå, har elevene selv sammen med sine lærere skapt fundamentet som blir en tur-retur reise dagene 12. og 13. februar. På andre året ved danselinja er Lisa Børstad, Vilde Korstad og Rikke Vik Børseth like godt forberedt som musikk- og sangelevene.

- Vi har hatt med oss trygge voksne som regissør Mona Brendmo, Marita Skaiaa og Catrine Breirem, alle koreografer gjennom alle disse ukene med øvelser. Dans er et abstrakt språk, og alle skoletrinn på danselinja er med i utførselen av jazzdans, kyrie og klassisk dans. Det blir fellesdanser og reisen Tur-Retur skal være en rød tråd i forestillingen, sier de tre.

Livets personlige reise

Det er noe emosjonelt også med storoppsettingen som nå gjøres i Kimen. Hvor går reisen til hver enkelt person? Gjøres den vi tankene, går reisen med fly, tog eller buss? Vil reisen resultere at man blir bedre kjent med selg selv? Svarene kan være mange.

- Greier vi å løfte frem et budskap også om den mentale reisen til oss mennesker, da har vi lykkes med prosjektet vårt, sier Andrea Bergsland og Mia Høibye fra musikklinja.

To forestillinger, eller akter, hver på 45 minutter skal fremføres i Kimen. Musikkelevenes lærere Elisabeth Silseth, Bjørnhild Roel og Jostein Svarstad har gitt elevene stort selvstendig rom. Dette er en stor oppsetting der også musikere er med og synger i korene som vil innta scenen. Nå skal de siste forberedelser skje til uka i Kimen. Elevene på dans og musikk gleder seg. Billetter selges i Kimen, eller på nettsidene til kulturhuset.