Nettredaksjonen

Like etter Hopla-tunnelen, på «Frostasida», finner du en merket sti på motsatt side av der du parkerer bilen. Parkeringen er merket. Du går så etter en god gammel kjerrevei, før du tar av til venstre og følger en godt merket sti. Stien er litt bratt, men slett ingen ekstremtur. Etter knappe to kilometer når du Hopla-aasen og får da utsikt både ned mot Åsenfjorden og ikke minst utover fjorden.

HAMMERVATNET: Start og mål for turen opp til Hopla-aasen er like ved bredden av Hammervatnet.

Her er det anlagt benker og da vi var der sist en platting, som skal bli gulvet i en gapahuk. Der traff vi på Marita Haugen og Lyra, og i turboka som ligger her ser vi at dette nok slett ikke var deres første tur hit. Vi fikk en hyggelig prat her før vi fortsatte.

Vil du gå hele runden, som er på 4,7 kilometer fortsetter du bare etter merket sti. Det er delvis bratt her oppe, så ta høyde for det, hvis føttene ikke er helt gode. Du kommer omsider ned til Faara hyttefelt. Og følger stien tilbake mot Frostaveien.

VAKKERT: Fra toppen av Hopla-aasen har du en flott utsikt over fjorden.

Føler du for å ta en litt mer lettgått sti, kan du ta kraftig til høyre like etter rasten på Hopla-aasen, og følge traktorveien nedover. Uansett om du tar den ene eller den andre traseen, så ender turen ved parkeringsplassen. Da har du unnagjort en tur med en flott utsikt, og samtidig antar vi at du kanskje har fått ut litt svette.