Nettredaksjonen

Butikkansvarlig Tommy Husbyn oppfordrer alle som ønsker å foreta en siste finpuss før man legger ut på veien i ferien, om å ta turen innom Mekonomen i Hotellgata. I butikken opplever de for tida stort trykk av kunder, som skal sikre seg det siste før bilferien kan begynne.

Mange drop-in-kunder

- Det er stor trafikk av kunder hele tida, men det har vært særlig stort trykk de siste 14 dagene. Vi merker at det er ferietid, og at det er mange som skal på biltur i sommer, forteller Husbyn.

Noe som går igjen, er kundenes etterspørsel etter DAB-radioer. Takbokser og sykkelstativ er andre populære salgsobjekter nå på sommeren.

- Ellers går det mye i generelt vedlikehold av bilen. På grunn av butikkens beliggenhet nærme E6, opplever vi stor pågang gjennom hele sommeren. Det er mange drop-in-kunder som tar turen innom, og selv om vi akkurat nå har 14 dagers ventetid på verkstedet forsøker vi så godt vi kan å hjelpe alle, understreker Husbyn.

Viktig å sjekke luft og olje

Han sier det er viktig å være nøye med å sjekke bilen i sommer, framfor alt hvis man har pakket mye last til ferieturen.

- Noe vi ser igjen, er at mange lett punkterer når de har lastet bilen full til ferieturen. Derfor er det svært viktig å sjekke lufttrykket i dekkene. Ellers oppfordrer vi folk om å særlig sjekke oljenivå på motor, bensin- og dieselfiltre og kjølevæske. Har man campingvogn er det dessuten ekstra viktig å sjekke også denne.

Hvis man lurer på noe angående bil og ferietur, står Mekonomen klar med åpne armer gjennom hele sommeren.

- Det er bare å komme innom oss for tips og råd. På generell basis oppfordrer vi folk om å foreta regelmessig sjekk av bilen, og kjøre etter forholdene i ferien, smiler Tommy Husbyn.