Hangout Aktivitetssenter skal åpne dørene i løpet av april i Kjøpmannsgata. 400 kvadratmeter fylt med minigolf, Escape-rom og masse andre aktiviteter for hele familien.

Lisa Skjellfjord og samboer Stian Kvam jobber iherdig, og for harde livet, i lokalene i førsteetasjen i Kjøpmannsgata 40 i sentrum av byen. Under Europris og side om side med Elite Zoo blir det snart 400 kvadratmeter fylt med nye aktiviteter.

- Her skal vi bygge tre Escape-rom, sier Lisa Skjellfjord, og forklarer hva det er.

- Det er et mysterierom som en liten gruppe kan leie sammen. Ved hjelp av hint og gåter skal mysteriet løses i løpet av en time. Våre tre rom kommer til å ha ulike tema, og det ene blir tilpasset barnefamilier. De to andre blir litt mer utfordrende, sier Skjellfjord.

Sjelden opplevelse

Hangout kommer til å ha to store rom fylt med aktivitet. Sammen med de tre Escape-rommene blir det en del andre spill.

- Vi skal ha biljard, vi har kjøpt et kurongbord og vi skal ha jakkolo, eller sjoelbak som mange kjenner det som. I tillegg blir det «vanlige» brettspill og selvsagt litt enkel servering. Kaffemaskina er på plass, og det er viktig, sier Lisa Skjellfjord, før hun krysser «skrågaten» som går innvendig i bygget.

Bak veggene er mye gjort klart for det som er noe så sjeldent som en innendørs minigolfbane.

- Det finnes ikke mange innendørs minigolfbaner i Norge, så dette blir både artig og spennende, sier Lisa Skjellfjord.

Vegger skal tapetseres og banen skal bygges opp med «terreng» inne i det 200 kvadratmeter store rommet.

- Vi skal ha ni hull og vi skal lage en «park» her. Her blir det eventyrgolf, sier Skjellfjord. Foreløpig er kunstgresset som skal brukes til minigolfbanen på vei fra USA, men i løpet av en uke eller to skal det være på plass.

Valgte bort Kongsberg

Lisa Skjellfjord har jobbet intenst og hektisk med Hangout den siste tiden. Ideene har hun klekket ut selv, og sammen med mannen Stian har hun omsatt mange til virkelighet. Hun har bakgrunn fra noe helt annet, men jobbsituasjonen «tvang» henne til å tenke nytt.

- Jeg jobbet i Kongsberggruppen, men de skulle legge ned i Stjørdal. Da var valget enten å bli med til Kongsberg eller å finne på noe annet. Det ble noe helt annet, sier Skjellfjord. Kvinnen fra Mo i Rana har bodd i Stjørdal siden 2008, og ville gjerne fortsette med det.

- Hvordan dukket disse ideene opp?

- Jeg studerte ett år i Australia, og har med meg en del inspirasjon derfra. Ellers har vi tenkt gjennom hva som trengs i Stjørdal, og som kan gjøre at stjørdalingene ikke trenger å dra til Trondheim for å finne på noe artig. Vi er ikke typene som raser ut i marka på ski, men ønsker oss andre opplevelser. Da ble det Hangout. Dette passer for alle aldre og her kan alle gjøre noe sammen, sier Lisa Skjellfjord.

Åpner i april

Hangout-sjefen innrømmer at det har vært mye jobb, og enda mer blir det sikkert. Foreløpig blir det Skjellfjord selv som kommer til å jobbe i bedriften. Mannen jobber på Medbroen på dagtid, men trør nok også til på kveldene etter hvert.

- Vi kommer til å ha stengt på mandager og tirsdager, iallfall i starten. Resten av uka kommer vi til å ha åpent til klokka 20 på onsdager, torsdager og søndager, mens vi har åpent til 21 på fredager og lørdager. I første omgang ansetter vi ingen andre, men jeg har jo et håp om å skape flere arbeidsplasser her.

- Når åpner dere dørene første gang?

- Endelig åpningsdato har vi ikke tatt sjansen på å bestemme ennå, men det blir i løpet av april, sier en spent Lisa Skjellfjord.