- Ja, det er mye kunder. Det er jevnt over travelt og ordet om Vuddu Valley har spredd seg enda mer siden i fjor sommer, sier Tomasz Szewczyk, ved Vuddu Valley.

Han opplyser om at det har gått i et kjør, og at kundene besøker både lysutsalget, dineren og tar seg gjerne en titt på museet.

- Hele konseptet er populært, og tilbakemeldingene fra kundene er at det er et opplevelsessted. Folk bruker en del tid her og det har hendt seg at noen har vært her opptil tre-fire timer, smiler han.

Kunde kjørte 30 mil for å spise

Szewczyk forteller at flere kunder blir overrasket over å se et så spektakulært sted like ved E6 mellom Stjørdal og Levanger.

- Det er noen som har kjørt forbi og sett at vi er her, som har endt opp med å snu og kjøre tilbake. De hadde ikke trodd at det skulle være en så artig plass her, forklarer Szewczyk.

Han avslører at de får mye skryt for konseptet. Han nevner spesielt en hendelse der noen kom langveisfra, bare for å spise på den amerikanske dineren.

- De hadde hørt så mye bra om maten, at de kjørte 30 mil. Jeg tror nok de skulle passere likevel, men de ringte og forhørte seg om hvor lenge vi var åpne, fordi de var bestemte på å legge middagen hos oss.

Doblet bemanningen

- Vi er godt fornøyde med besøket i løpet av sommeren, så får vi se hvordan det vil fortsette fremover. Jeg tror folk har begynt å bli oppmerksomme på hva Norge har å by på, sier innehaver Reidun Søyseth.

Hun snakker med Stjørdals-Nytt per telefon da vi besøker Vuddu Valley. Selv er hun på Veholmen utenfor Smøla, men ligger langt ifra på latsiden. Der holder de nemlig på å bygge ny lysbutikk.

- Vi er med på Visit Levanger, men jeg tror mye av besøket skyldes jungeltelegrafen. Mange legger ferien lokalt og oppdager det som ligger i nærområdet.

Til vanlig består bedriften av 11 fast ansatte, men i sommer har de sett seg nødt til å doble bemanningen med 12 ekstrahjelper.

E6-planer bekymrer ikke

Pandemien har de benyttet til å sette i gang med byggingen av et nytt kjøkken til dineren.

- Vi har vokst oss ut av det gamle, og bruker derfor midler på et nytt. Rommet står klart, men vi har ikke innredet det enda. Det er et spennende prosjekt og vi gleder oss til å få mer utstyr og større plass. Det er aldri så galt, at det ikke er godt for noe, smiler Søyseth.

Hun er ikke bekymret for at E6 om noen få år vil flyttes, og forklarer at de allerede var klar over at det skulle skje da de satset.

- Vi jobber heller mot at folk skal komme innom til tross for at vi ikke lenger ligger like ved veien. Vi ser positivt fremover og er glade for alle som besøker oss, så håper vi at de vil komme tilbake.