– Det blir mange aktiviteter og man må ikke delta på alt, men vi synes det er hyggelig om folk ønsker å være med, sier Fida Afif.

Lørdag til søndag 2. og 3. oktober planlegger de å ta i bruk friluftsområdet i Storvika som et sosialt sted hvor folk kan møtes, delta på ulike aktiviteter og ikke minst ta seg en dukkert.

– På uteområdet overfor parkeringsplassen blir det duket for overnatting og oppsett av telt og hengekøye. Dette kan folk låne ved BUA eller ta med seg hjemmefra, forklarer Afif.

Gjennom året arrangerer Helene Arnø og flere andre badeentusiaster møter ved sjøen. Nå er det isbading som står for tur, og for de som ønsker å prøve seg er det bare badetøy som trengs.

– Vi driver en egen Facebook-gruppe som har tatt seg opp på kort tid. De som sitter på gjerdet og som ønsker å være med er hjertelig velkommen til en dukkert, sier hun.

To mål for helgen

Ifølge Afif og Arnø er målet med arrangementet å skape nettverk og noe sosialt for folk flest. Det handler også i stor grad om å ta i bruk friluftsområdet, som de har et mål om å gjøre hele året rundt.

– Noe av målet er bruke området regelmessig. Vi ønsker aktivitet, og spesielt utendørs, slik at ulik aktivitet og sammenkomster er noe vi kommer til å satse på fremover uten at vi har noen bestemte datoer for dette, forklarer Afif.

Gjennom helgen vil sanitærbygg som kiosk og toalett holdes åpen, og de råder til å pakke klær og utstyr etter værforholdene.

– Vi har lagt inn bestilling på godvær, sier Arnø humoristisk.

Kveldshygge

Når kvelden nærmer seg ønsker de å tenne bål nede ved sjøen hvor folk kan samles og hygge seg i fellesskap.

– Det blir et stort bål som folk kan samle seg rundt, slik at vi skal ikke fryse. Vi håper selvsagt så mange som mulig kommer og at helgen kan lede til nye beskjedskaper og flere aktiviteter ved senere anledninger, forklarer Afif.