Festivalsjef Kjell Inge Brovoll er særdeles fornøyd over å ha kapret britiske John Mayall som har bodd i California siden 60-tallet. Bandet John Mayall & the Bluesbreakers var rene talentfabrikken i europeisk rock med navn som Eric Clapton, Peter Green og Mick Taylor. John Mayall har hatt en egen evne til å finne og utvikle musikalske talenter. Han er heller ikke helt ukjent for trøndere etter å ha innviet Rosendal som konsertsal, spilt i Olavshallen og Kristiansund.

Men nå er Hell neste for John Mayall som kommer til festivalen i selskap med drevne artister som Reidar Larsen og en bluesvri av Jørn Hoel. Andre attraksjoner er nederlandske  Etta James Experience og amerikanske Davina & The Vagabonds. Mayall ble født i Cheshire nordvest i England. Derfor er Cheshire i praksis forsteder til Manchester og Liverpool. John Mayall likte blues, men var tidlig opptatt av å utvikle bluesen over i en mer eksperimentell retning.

John Mayall har i sine snart 50 år på scenen siden starten i 1956 inspirert mange utøvere. I 2004 ble han hedret med den egne prisen til Notodden Blues Festival der han spilte så sent som i 2013. Ellers koser han seg med nye innspillinger og nye løsninger. På den siste innspillingen «Find a Way to Care» gjør han seg bemerket med noen lyriske partier på keyboard som er et utradisjonelt blues-instrument. John Mayall liker nye løsninger og elsker å spille.