Ordfører Ivar Vigdenes redegjorde for utskiftningene og begrunnet disse med at kommunene ønsket å unngå habilitetskonflikter når kulturhuset skal behandles i kommunen.

-Det skal ikke stille spørsmål om habilitet og derfor må enkelte skiftes ut som kan komme i slik konflikt, sier ordføreren, som legger til at de ønsker er kontinuitet og behov for politisk kompetanse i styret.

Det er også viktig med kjønnsbalanse i styre, samt at det skal være en riktig sammensetning av vararepresentanter.

Teigen ny leder

Ola Morten Teigen er blitt ny leder etter Oddvar Vigdenes. Selv om det er blitt slått fast at ordføreren ikke er inhabil når det gjelder at hans far er leder for kulturhuset ønsker han at det ikke skal bli noe mer spørsmål om dette.

 Teigen var nestleder og er godt kjent med prosjektet. Ordføreren forteller at han har fått mange positive tilbakemeldinger og mye skryt for Teigen sitt arbeid og sier at Teigen er det rette til å lede jobben videre.

Margrete Mære Husby er blitt ny nestleder. Hun har vært med i styret og kjenner også prosjektet godt. Hun er dermed på å skape kontinuitet i det videre arbeidet

Flere nye i styret

Tidligere etatsjef i Stjørdal kommune Ottar Bjerkås og tidligere ordfører i Trondheim, Marvin Wiseth er nye navn i styret. Foruten Oddvar Vigdenes går Rune Larsen ut av styret.

 Ann-Mari Aas, Inger A Wahl, Morten Solli og Tormod Salberg fortsetter som før.

Ny 1. vararepresentant er Lasse Hævaker etter Håkon Alstadheim som går ut. Hævaker er prosjektleder i Statoil og har mastergrad innen arkitektur.  Jan Mauset er 2. vararepresentant.

Ellers så er Marit Schønberg, Inger Vikan Svee og Grete Sørbø nye på listen over styrerepresentanter.

 -dette er det beste styret vi kan få, og rigget på alle mulige måter for de neste 2 år, sier ordføreren som forteller at prosessen med kulturhuset går som normalt.

Forslaget til det nye styret skal behandles formelt på en ekstraordinert generalforsamling i Stjørdal Kulturutvikling A/S