Denne datoen vil gå inn i betonghistorien som en merkedag. Dr. ing. Ernst Mørtsell, FOU-sjef i Norbetong, forteller at all betongproduksjon foregår på Frigården:

-  Vi har seks biler som kjører betongen ned til Stjørdalshallen. Hver bil trenger om lag 1 time og 15 minutter på hver runde. Det er også en fordel å få all betong fra samme blandestasjon, men akkurat det er ikke så avgjørende. Det er typen sand som avgjør betongen. Men det er en veldig miljøvennlig løsning at vi kan få leveranser fra Frigården istedenfor andre anlegg som Verdal, sier han.

-  Med leveranse utenfra hadde vi trengt langt flere bilder. Nå har vi laget til en egen kjørerute der bilene kjører fram til hallen og innholdet blir sprøytet ut før bilene fortsetter ned Skolegata og opp til Frigården igjen. Vi vil av praktiske grunner og sikkerhetsårsaker unngå rygging og at biler møtes, sier prosjektleder Ståle Fiskvik hos entrepenøren HENT som har hovedoppdraget.

-  Hvor lenge skal betongen ligger før belegget blir lagt på?

- Da snakker vi om fire måneder. Det er nødvendig for å få den gode stabiliteten. Det er meningen å legge dekket i uke 44 (fra mandag 31.10), sier Fiskvik.

- Mørtsell, hvordan følger dere prosessen videre nå?

- Vi vil foreta svingmålinger og se hvordan golvet beveger seg i alle retninger. Riss eller sprekker hører med. Det beste er mange små istedenfor noen få store. Det betyr ingen ting. Men resultatet skal være plant, sier Mørtsell som forteller at det er første gang han har satt sammen så mange forskjellige teknologier til en løsning:

- Hver for seg er det kjente løsninger fra andre tunge konstruksjoner, men sammensetningen er våre egen med innslag av kjemikalier. Hele prosessen er kontrollert av SINTEF. Det er en helt spesiell betong for denne jobben. Vi har gått ekstremt langt ned på sementinnhold for å redusere varmen. Denne betongen får ingen i Norbetong røre uten at jeg følger med, sier Ernst Mørtsell med doktorgrad i betongløsninger. Nå får han en ny doktorgradsstudent fra Baltikum: - Det er dessverre sviktende rekruttering fra Norge, sier han.

- Dette er en storstøp – en stor leveranse på 530 kubikk som skal dekke 3470 kvm golvflate. Det er første gang jeg har vært med på så mye golvbetong på en gang. Og det er den største som er gjort i areal på golvstøp og uten rissanviser. Han ser ingen problemer med støpeskjøter og ønsker ikke at betongen skal ligge fersk til neste morgen. Det er en balanse. Hadde det vært helt dekket, hadde det ikke spilte noen rolle, sier Mørsell.

- Det er på mange måter en gambel. Men leveringsdagen står klar. Bygget skal innviet den 12.02.2012 kl. 12.02. For å få til det, kunne vi ikke vente med støypen til etter ferien. Vi visste at taket ikke ville være helt dekket på dette tidspunktet, men den sjansen får vi ta.

- Litt duskregn er fint støypevær, mye bedre enn sol og vind, beroliger Mørtsell som elsker å følge denne helt spesielle jobben.

Det er Solli Gulvstøping fra Vinstra som utfører støpingen. De høster anerkjennelse for sitt arbeid. Veteranen Georg Solli følger arbeidet: - Jeg er inne i mitt 37. år i denne bransjen og er ikke så aktiv i selve støpingen lenger. Men vi har meget dyktige folk av landets beste som utfører arbeidet. Dette er et prestisjeprosjekt som er glade for å være med på, sier Solli.

Stjørdalshallen vil være et referansepunkt på mange måter.