Mange hadde møtt fram for å høre Pasient- og Brukerombud Kjell Vang, orientere om de rettigheter pårørende av rusmisbrukere har krav på. Selvsagt ble det også snakket om den rusavhengies rettigheter.

Taushet

Pasient- og Brukerombud Kjell Vang, orienterte om de rettigheter en rusmisbruker har. Også de pårørende, som til de grader merker påkjenningen med å ha en rusmisbruker, har også rettigheter i dagens lovverk. Med bedre kunnskap om rettigheter bør det reageres hvis de ikke får oppfylt de krav som loven gir de pårørende.

Et av de store problemer de pårørende opplever i møte med helsepersonell og andre i offentlig stillinger, er den knallharde håndhevelse av taushetsplikten. Dette var noe av det første Pasient- og Brukerombud Kjell Vang fikk spørsmål om. Etter en orientering fra ombudet, fikk de som var på møtet vite hvilke regler som gjelder.

Nå gjenstår foreløpig en orienteringskveld i regi av Lærings- og Mestringssenteret. Det er et ønske om at flere møter på disse kveldene og derigjennom  får muligheter til å snakke med andre som kan dele erfaringer. Det er dessverre mange i samme situasjon, men det hjelper å snakke om problemene.