Liv Varskog mottok torsdag kveld i forrige uke prisen «Årets fylkesslanker» for Nord-Trøndelag. Denne utmerkelsen fikk hun for den fantastiske innsatsen for sin egen helse. Prisen ble feiret på en hagefest i selskap av Grete Roede, hjemme hos Jeanette Roede sammen med et tjuetalls andre ”super-slankere” fra hele Norge.

- Valget om å begynne på Roede-kurs ble tatt etter at jeg hadde prøvd det meste av pulver, shaker og ulike kurer. Ingenting virket over tid, og jeg følte meg forferdelig. Jeg hadde store helseplager med blant annet fibromyalgi. Til slutt innså jeg at jeg måtte endre livsstilen for godt. Nå har jeg funnet noe som virker, nemlig Roede-metoden. Jeg er faktisk helt fri fra smertene som fibromyalgien ga meg hver dag. Tablettene på blå resept for en kronisk betennelse på spiserøret er også kastet, og jeg har ikke kjent noe til disse smertene etter at jeg la om kostholdet og begynte å trener regelmessig.  Jeg har blitt en helt ”ny dame». Helsegevinsten er det viktigste, og kiloene som forsvant var bare en stor bonus, smiler den glade prisvinneren fra Meråker, som også takker Roede-kurslederen Rita Kobberød for god veiledning og støtte hele veien.

Kroppen fungerte endelig etter hvert, og Liv forteller at i hennes nye liv blir det en treningsrunde eller en gåtur, nesten hver dag.

- Jeg er veldig glad i fjellet og naturen, så alle mine toppturer har vært helt ubeskrivelige. Kiloene forsvant, jeg var for en uke siden på 4 fjelltopper på en dag. Disse var alle på over 1000 meters høyde! Det hadde jeg ikke vært i stand til før Roede-kurset. Jeg mener at Roede- metoden er noe alle kan leve med, hvis de ønsker å gå ned i vekt og samtidig få en ny livstil, forklarer Liv.

- Nei, det er mye god mat, og ikke minst nok mat i denne prosessen, og likevel går du ned i vekt. Det handler rett og slett om justeringer av spisevanene og litt planlegging. Før spiste jeg mye til hvert måltid og spiste sjeldnere. Nå spiser jeg litt mindre hver gang, men oftere og mer regelmessig. Og det beste av alt, du trenger ikke å slutte å spise alt du liker, det er lov å unne seg noe godt i blant, forsikrer Liv fra Meråker.

Inspirasjon og helse

Hvert år har vi rundt 40.000 kursdeltakere fra hele Norge, og blant disse har vi utrolig mange fantastiske og inspirerende historier om mennesker som har endret livsstil, gått ned i vekt og fått positive helseeffekter. De har nådd sine mål på en sunn og riktig måte. Vi ønsker at noen av disse historiene skal komme ut i lyset, og gi de som har jobbet hardt og lyktes en velfortjent oppmerksomhet, forteller Jeanette Roede. Det finnes ingen hemmeligheter eller snarveier til et lettere liv. Et variert og sunt kosthold som du liker og trives med, kombinert med fysisk aktivitet er fortsatt det viktigste. Vår erfaring er at det er lettere å lykkes i en gruppe, sammen med en kursleder og andre som har samme mål, sier Jeanette Roede.