De store turneringene og idrettsstevnene er i ferd med å innta Stjørdalshallen, nå sist med eliteserie futsal over to dager 18.og 19.februar. Første helg i mars er det klart for bylagsturnering for håndball region Midt-Norge med 16 lag på banen. I planleggingsfasen til større arrangement dukker behovene klart frem for billig og grei overnatting i senger som for idretten gir god nattesøvn.

- Vi har startet å ta i bruk den nye Stjørdalshallen til større idretts- og håndballarrangement. For oss, som i denne sammenheng er opptatt av gode vilkår for de store håndballturneringene, gjelder det og skaffe til veie lett tilgjengelig overnatting for deltakerne, sier Roar Børstad og Odd Petter Haugseth som utgjør to av mange i arrangørstaben bak 7-lags alliansen, som skal i ilden også under den kommende bylandsturneringa der finalene sendes på TV 2 Zebra.

- Dette byr hver gang på utfordringer, og for oss som representerer 7-lag alliansen der sju ulike lag fra kommunen går sammen om å arrangere må vi fremover booke overnatting for mange spillere og deltakere. Denne gangen har vi løst overnattings-utfordringen med å få låne Halsen Ungdomsskole den første helga i mars, det er vi glade for å ha fått sjansen til, men vi ser allerede nå at behovene er langt større, og at ikke alle arrangement og turneringer kan leve med flatseng og sovepose i skolebygg, sier Roar og Odd Petter.

I tillegg til NM bylagsturnering og Rica Cup i mars skal 7-lag alliansen, som nå fremover skal tilegne seg ytterligere kompetanse på større turneringer arrangere regionalt mesterskap i håndball med 44 påmeldte lag fra 13.-15.april.

-Her deltar også 7 lag lokalt, og for de tilreisende og deltakere er det fortsatt ikke ordnet med overnatting. Vi kan nesten ikke leve med tilstander der høyt prisnivå eller manglende tilgjengelighet setter begrensninger for kommende turneringer eller mesterskap i Stjørdalshallen. Nå frir vi derfor til forsvaret på Værnes, der kapasitet kanskje kan være ledig for kommende turneringer.

- Ja, Værnes og forsvaret er vant med å ta lokalsamfunnet sine behov på alvor. Nylig har Ole Vig videregående skole benyttet flere av fasilitetene der i forbindelse med ombygginger på skolen. Det har også vært innkvartering av stevner som VM i orientering i tillegg til flere andre. I leiren møter vi en positiv holdning til å ta imot større idrettsarrangement for overnatting og dialogen med Værnes skal vi fremover følge tett, sier Børstad og Haugseth som håper april-turneringen med NM sluttspill kan få komme inn portene.

- Nå gjelder det for sportsinteresserte og andre å benytte hallens flotte fasiliteter for å oppleve skikkelig kampstemning i nye Stjørdalshallen. Nye Stjørdalshallen er blant landets mest moderne og godt utstyrt for kamper fra junior til eliteserie. Hallen er også topp forberedt for TV-overføring av kamper. Det er viktig at publikum nå slutter opp om nyhallen og møter opp for å skape liv og stemning på tribunene. Vi har Larvikhallen, Trondheim spektrum og større stevner som EM og VM og strekke oss etter. Nå hendler det å plassere Stjørdal og Midt-Norge på idrettskartet. Skal vi lykke med dette må alle brikkene på plass, også dette med innkvartering og overnatting.

-Med flere lag samlet bak større arrangement står vi sterkt og da skal vi lykkes med å arrangere store turneringer, NM, EM og VM fremover, men vi trenger absolutt flere frivillige i staben og som vakter, sier Roar Børstad og Odd Petter Haugseth. Nå håper de to at publikum legger turen til nye Stjørdalshallen både under den 16-lags store bylagsturneringen i starten av mars og under sluttspill i håndball 13.- 15.april. Det arbeides også med tett dialog mot Håndballforbundet med mulighetene for å legge en landskamp til Stjørdalshallen 32.april med Norge mot Tunisia.