- Jeg hadde en god vinter med jevn trening og var heldigvis lite plaget av skader. Men etter at pappa døde utpå vinteren, måtte sykkelen vike plass ei stund. Gradvis er jeg kommet tilbake til sykkelsetet og nå har jeg fine treningsdager i de fine sykkelomgivelsene rundt Stjørdal, sier Svein Erik Vold som tar seg tid til å følge med Tour de France og sin tidligere lagkamerat Edvald Boasson Hagen når det passer slik:

Typisk Edvald

- Hans første etappeseier i Tour de France var en typisk Edvald. Da ble han trukket opp til idealposisjon og tråkket til i de siste 200 metrene. Ingen kunne følge Edvald som vant med over en sykkellengde – helt suverent. Jeg kjenner ingen rytter med en vinnerskalle som Edvald.

Han har en helt egen evne til å bestemme seg for å vinne og vant en rekke konkurranser da vi syklet sammen. Nå høster han erfaringer som etappevinner allerede i sin første Tour. Det er imponerende, sier Svein Erik som er spent på å følge Edvald videre. Hva klarer han å prestere i avslutningsetappen med jubilanten Reidar Moksnes som tilskuer på Avenue des Champs-Elysées?

God innsats i NM

Selv fikk Svein Erik med seg noen konkurranser før sommeren, blant annet NM i fellesstart: - Der gjorde Joker Merida en god laginnsats og vi gjorde så godt som alt riktig. På forhånd hadde vi sett for oss et mulig scenario med et stort brudd der vi fikk med mange ryttere. Jeg fikk ansvar for å sette i gang rykket, sprenge hovedfeltet og gi tetgruppa en solid ledelse. Det lyktes vi med. Da er det noen ryttere som må ofre seg for de andre. Jeg var en av dem denne gang, sier Svein Erik som med sin rutine er en av rytterne med kaptein-funksjon i laget:

Et lagarbeid

- Sykkelsport er et lagarbeid. I NM oppnådde vi alt uten vinneren. Laget gjorde mye rett. Det var en glipp at vi ikke fikk med enda en rytter i det avgjørende bruddet. Men min tidligere lagkamerat Alexander Kristofff som siden i fjor har kjørt for det amerikanske laget BMC Racing Team, ble for sterk.

Møter Edvald og Thor

Allerede før han fylte 20 vant Alexander fellesstarten i NM ved å slå Thor Hushovd i spurten. Han er kanskje Norges aller råeste spurter når han først er i posisjon. Jeg kjørte meg tom i bruddet og kom ikke til mål i NM denne gang, men var veldig godt fornøyd med egen innsats. Laget hadde 95 % klaff, sier Svein Erik som snart skal få møte de norske topprytterne:

- Når Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd kommer hjem fra Tour de France, blir det tre showløp i Kristiansand, Areandal og Sandefjord. Dette er morsomme ritt å være med på. Etterpå starter de ordentlige konkurransene. Formen er stigende og begynner å kjennes veldig bra ut. Jeg er veldig sugen på en bra høstsesong. Første uka i august er det Tønsberg 4-dagers før Norgescup i Trøndelag helga etter.

Nederland, Belgia og Kina

Ellers gleder jeg meg til en 6-7 endagersløp i Nederland og Belgia. Jeg har gode minner fra det ene løpet; GP Briek Schotte som jeg kjørte i 2008. Det er 16 mil med runde på 10 kilometer. Den gang var jeg i meget godt slag og kom inn på en 6. plass i den tøffe konkurransen. Også i år går turen til Kina. Der er det løp i perioden 9. – 20. september. Og da kommer vi hjem tidsnok til sesongavslutningen i Norge.

Jeg gleder meg til konkurransene, sier Svein Erik Vold.