Nettredaksjonen

Skrevet av: Anette Fossmo og Frank Skaufel

På grunn av økt smittetrykk de siste ukene, har det vært usikkert om norgescuprittene i helgen kunne avholds i Stjørdal. Tirsdag kveld kom imidlertid beskjede nom at både tempo og fellesstart får gå som planlagt.

Det melder Norges Cup Landevei på sine facebooksider.

- Da er vi akkurat ferdig med et Teamsmøte med kommuneoverlegen i Stjørdal, og da er konklusjonen at DET BLIR RITT, står det skrevet i innlegget.

Svært fornøyd junior

Én rytter er ekstra glad for beslutningen om å tillate norgescup på Skatval.

- Jeg er veldig glad for at det blir ritt, og jeg var spent på beslutningen. Jeg har gledet meg lenge ettersom norgescupen foregår på hjemmebane. Jeg hadde så lyst til å sykle, sier junioren Camilla Rånes Bye, som ennå ikke har konkurrert denne sesongen på grunn av koronapandemien.

NM foregår allerede neste helg. Derfor er norgescupen på Skatval i helgen ekstra viktig for 16-åringen fra Stjørdals-Blink og Skatval. Til førsteårsjunior å være har hun satt seg høye mål.

- Jeg går for gull både på tempoen og fellesstarten søndag. Tre ganger denne våren har jeg vært på juniorlandslagssamling og har fått kjent på nivået. På en god dag kan det kjempe om førsteplassen båre på tempo og fellesstart, sier hun.

Tror på Camilla

Trener for IL Stjørdals-Blink sykkel, Svein Erik Vold, forteller at han er spent på helgens løp, spesielt på sykkeltalentet Camilla Rånes Bye (16) som stiller til start i sitt første løp som junior.

- Jeg er veldig spent på hva hun kan få til, både i temporittet og i fellesstart. Hun fikk jo prøve seg litt i fjor da hun egentlig var for ung, og viste seg frem fra en god side da hun fikk NM-sølv i gateritt. Hun har trent på dette siden oktober. Jeg har troen på henne som syklist, sier han.

Sammen med Bye deltar tre andre juniorer, en førstegangsjunior og to andreårsjuniorer. Vold forteller at han forventer en god innsats og pågangsmot. Der er det spesielt høye forventninger til andreårsjunior Kalle Petter Brodahl Kvam, som er tatt ut på landslaget, men ikke syklet noe ritt enda.

- Det er et knallsterkt juniorfelt, så jeg er veldig spent på hvor vi står. Vi har ikke noe pekepinn.

Skyhøyt nivå

På seniorlaget er det fem som stiller til start, hvorav tre er førsteårs-seniorer. De kan i helgen forvente tøff motstand.

- Det er et skyhøyt nivå og vi stiller med mange unge utøvere. Vi forventer ikke noe pallplass, men klarer vi en plassering mellom 10-20, så skal vi være fornøyde. Får vi noen i nærheten av toppen er det kjempebra, avslutter han.

Positiv til utførelse

Kommuneoverlege Vonen er positivt til selve utførelsen av arrangementet, men på grunn av skepsis til store forsamlinger og deltagere som kommer fra hele landet har kommuneoverlegen bedt arrangøren om å be deltagerne blant annet oppfylle følgende krav:

De som bor på ritthotellet  må spise både frokost og middag på hotellrommet.

Ingen mingling skal forekomme, verken på ritthotellet eller andre hoteller deltagerne bor på.

Alle lag/ klubber skal ta en vurdering i antall av støtteapparat. Ingen skal være med for turen sin del.