- Jeg ble kjempeglad. Jeg var så nervøs, sier Nicole Leyton om hvordan hun reagerte da hun fikk vite at hun var en av 16 som var plukket ut som finalist til årets konkurranse.

- Jeg visste ikke om jeg kom videre eller ikke, så kom beskjeden i går kveld og jeg tenkte bare «oh, shit», fortsetter hun.

Etter at hun fikk den hyggelige beskjeden i går, har ikke gratulasjonene fra venner og bekjente latt vente på seg.

Lærerikt og gøy

Leyton, som flyttet fra Chile til Norge som 8-åring, meldte seg på konkurransen da hun måtte ta en pause fra sine studier i moteledelse. Hun studerer i USA, og ble nødt til å reise hjem på grunn av koronapandemien.

- Jeg begynte å trene og ta onlinekurs, men ønsket å gjøre noe mer ut av tiden min. Jeg har egentlig alltid hatt lyst til å melde meg på, men ikke turt tidligere. Nå passet det jo perfekt, og det er siste året jeg har mulighet til å delta, smiler hun.

Hun forteller at deltagelsen har vært både lærerik og gøy. I tillegg får hun hentet inn verdifull erfaring for jobbmuligheter i fremtiden.

- Jeg kunne tenkte meg å jobbe i motemagasin eller med markedsføring innen mote. I Miss Norway har vi jo måtte jobbet med markedsføring, så det er faktisk en kobling mellom konkurransen og utdanningen jeg tar, forklarer Leyton.

Ganske sykt

I august reiser hun altså til Oslo for å kjempe om tittelen som Miss Norway. Leyton forteller at hun måtte roe seg ned litt for å ta nyheten innover seg, men nå som det har sunket inn, er hun klar for å planlegge tiden fremover.

- Det første jeg må forberede meg på er beauty-camp i Oslo den 19. juni. Så må jeg begynne å tenke på hvilke klær jeg vil bruke i finalen. Jeg har ikke noen konkrete planer enda, men jeg har allerede begynt å undersøke litt, opplyser Leyton.

I tillegg må hun fortsette å jobbe med blogg, media, jobbe i frivillige organisasjoner og skaffe seg sponsoravtaler.

Hun avslører at da hun meldte seg på i vinter, hadde hun ikke trodd hun skulle utkonkurrere rundt 100 påmeldte og havne i finalen.

- Nei, det hadde jeg egentlig ikke trodd. Jeg var egentlig fornøyd med å komme til det første uttaket, så det er ganske sykt for min del, ler hun.

Den blide stjørdalsjenta avslører at hun var mer enn fornøyd med å komme til første uttak, men nå som hun er i finalen er hun klar til å gjøre sitt beste for å sikre seg missetittelen. Foto: Fotograf Aunan.

Gjøre sitt beste

Hun innrømmer at akkurat nå er tanken på en finale ganske skummel, men at hun har forbered seg godt.

- Jeg tror det går greit når tiden kommer. Jeg har ikke lyst til å føle meg usikker, men jeg tror man blir nervøs uansett hvor godt forberedt man er. Jo bedre forberedt jeg er, jo bedre kommer det til å gå, sier Leyton.

Når det gjelder vinnersjansene, er innstillingen hennes at hun må gjøre sitt beste.

- Jeg tenker at jeg må stå på, jobbe hardt og fortsette å trene på å gå i høye heler. Det er kun jeg som kan øke min egen vinnersjanse, og når jeg har kommer så langt, må jeg nesten legge inn den innsatsen og gjøre mitt beste.

Mer enn utsende

Hun tror mange forbinder arrangementer med hvordan det var før, og derfor misforstår hva konkurransen i dag egentlig går ut på.

- Det handler om så mye mer enn utseende nå. Vi blir vurdert mer på personlighet, utstråling, verdier, frivillige arbeid, hjertesak og hva vi står for. Miss Norway har selv sagt at det hjelper ikke å bare være pen, man må bevise at man har tenkt å bruke missetittelen og plattformen vår til noe meningsfullt, understreker hun.

Selv har hun jobbet som frivillig på frivilligsentralen i Stjørdal, men den største hjertesaken er dyrevelferd.

- Jeg brenner for dyrevelferd og jobber som frivillig hos dyrebeskyttelsen, der jeg finner hjem til hjemløse katter og dyr, smiler hun.

Nicole Leyton tror mange misforstår hva konkurransen i dag innebærer og forklarer at det er mindre fokus på utseende og et økt fokus på blant annet personlighet og verdier. Foto: Fotograf Aunan.