- Det er først og fremst gledelig at vi har kommet ut av utbruddet. Kulturlivet har ved flere anledninger blitt satt på stor prøve, sier kultursjef i Stjørdal, Jarle Førde.

Åpner for 100 personer

Det er ingen tvil om at Kimen Kulturhus har fått kjenne pandemiens begrensninger i løpet av fjoråret, og delvis inn i 2021.

Ved flere anledninger har kulturhuset vært nødt til å stenge dørene, ikke bare for et levende kulturliv men også for kulturskoleelever, barn og ungdom. Fra førstkommende torsdag kan det nok en gang yre liv i Kimen.

- Det er en glede at vi kan åpne dørene. Blant annet åpner vi for kulturarrangement i storsalen, hvor vi kan ta inn nærmere 100 personer. Dette passer fint med et stort program neste uke, forklarer Førde.

Les også: Stjørdal går tilbake til nasjonale retningslinjer: – Vi har vært heldige

Imidlertid åpner de ikke at hvem som helst kan ta turen, det er likevel anbefalt at personer fra andre kommuner holder seg innenfor sin egen kommunegrense en stund til.

- Kinoen vil gå som normalt, men med begrensede plasser. Her anbefaler seg å være tidlig ute med å bestille billetter. Bibliotek går tilbake til normal åpningstid og ikke minst er det gledelig at Carbon Fritidsklubb kan åpne igjen, vi ønsker å legge til rette for barn og ungdom, sier kultursjefen videre.

Gjenåpner haller

Når det gjelder idretts- og andre fritidsaktiviteter, så er de nasjonale retningslinjene fra fredag 16. april som følger opplyser etatsjef for Teknisk Drift, Bente Næverdal.

For innendørs aktivitet gjelder følgende:

Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. De unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.

Voksne over 20 år kan drive organisert aktivitet i grupper på inntil 10 personer, så lenge de kan holde minst 1 meters avstand.

Maks 10 personer på innendørs arrangement uten faste tilviste sitteplasser, men likevel inntil 50 personer på idretts- og kulturarrangementer som samler deltakere under 20 år som tilhører samme kommune.

- Vi åpner derfor idrettshaller og andre lokaliteter hvor aktiviteter foregår (f.eks gymsaler) i henhold til disse retningslinjene fra fredag, sier Næverdal.

Les også: Nytt smittetilfelle i Stjørdal

Svømmehall vil åpne kun for organisert aktivitet som nevnt tidligere, ikke for offentlig bading.

For utendørs aktivitet gjelder følgende regler:

Barn og unge under 20 år som driver med idretter som ikke innebærer nærkontakt, kan delta i idrettsarrangementer utendørs som samler deltakere fra samme idrettskrets eller region der region brukes som geografisk inndeling

Voksne kan drive organisert aktivitet så lenge de kan holde 1 meters avstand.

For øvrig kan toppidrettsutøvere trene som normalt både utendørs og innendørs.

- Til slutt så ønsker vi at all aktivitet på treningssenter, både individuell trening og gruppeaktiviteter, skal bookes på forhånd. Denne ordningen vet vi at mange treningssenter også har i dag. Her anbefales heller ikke reising på tvers av kommunegrensene, forklarer hun videre.