«Kom deg ut-dagen» er et nasjonalt arrangement som Den Norske Turistforening arrangerer over hele landet. Kjerkol synes det det er positivt og hyggelig at Barnas turlag Stjørdal og Nord-Trøndelag turistforening samarbeider om denne type arrangement lokalt.

Fra en helsemessig vinkel er det ingen tvil om at en tur ut i naturen er positivt for både kropp og sinn. Kjerkol synes derfor det er gledelig å se at det også ble et stort oppmøte på Litjtrøa i Vassbygda.

- Etter to år med pandemi kan det bli behov for ekstraordinære helsetiltak for den mentale helsen, ettersom mange har sittet isolert på hjemmekontor, holdt avstand og begrenset hvor mange man har møtt. Men det kan også bli behov for tiltak for den fysiske helsen, sier hun og tilføyer:

- At barn kommer seg ut i naturen og er i fysisk aktivitet er veldig positivt. Det gjør at de etablerer gode vaner som de har med seg når de blir voksne, smiler hun.

Kjent på ansvar

Etter at Kjerkol ble utnevnt som ny helse- og omsorgsminister i høst, tok det ikke lang tid før smittetallene steg og en ny pandemibølge spredte seg utover landet.

Etter en travel høst synes hun det er positivt å se så mange hygge seg sammen på et arrangement igjen.

- Det kjennes godt for meg og alle andre som er her. Mange har travle hverdager. For min del har jeg først og fremst kjent på det ansvaret ved å være statsråd i en usikker tid, hvor smittetallene i høst begynte å øke betraktelig, sier hun.

Først kom delta, deretter omikron. Sistnevnte førte på den tiden med seg mange usikre faktorer.

- I dag vet vi at den er mildere, og at vi tåler den bedre. I tillegg har én million nordmenn fått den tredje oppfriskningsdosen, så nå skal vi komme oss gjennom dette. Det betyr jo også at mange vil bli syke i disse dager, men det skal vi klare. Forhåpentligvis går vi en lys og fin vår i møte, der vi er på vei ut av pandemien, sier helseministeren.

Lett å koble av  

Selv med en hektisk hverdag forsikrer Kjerkol at hun klarer å koble av når hun er i hjemlige trakter.

- Det er fordelen med å være stjørdaling og jobbe i Oslo. Når jeg kommer til Stjørdal, er det lett å koble av. Da møter jeg ikke bare journalister, men også de jeg har vokst opp sammen med, de som kjenner moren min og de som jobber sammen med mannen min. Det er veldig godt, for alle trenger å koble av, ler hun.