– Det hele startet med at vi hadde snakket litt om å sette i gang et kurs. Vi drodlet litt rundt det, for vi ønsker at folk skal lære seg å fiske og se om det er noe for dem. Flere har lyst til å prøve seg, og vi mulighet til å bidra, sier Rune Sagen.

Han er godt kjent med elva og forholdene der, og sammen med Kristoffer Sæther Saksvik som til daglig er sjef ved Sportsfiskesenteret i Stjørdal er kurset sikret å bli en suksess.

30 deltakere

Rundt juni-måneden i fjor kjørte duoen i gang et to-dagerskurs i elva. Mange meldte sin interesse, men på grunn av organisering hadde de kun mulighet til å slippe til 30 personer fordelt på to dager.

– Det ble bra med påmelding, og det er svært positivt. Målet er at flest mulig skal få prøve seg, lære teknikker og at det kanskje vil sette i gang en større interesse og rekruttering, forklarer Saksvik.

I fjor ble det arrangert like nedenfor renseanlegget i Hegra. Dette er planen også i år.

– Det er som et nybegynnerkurs hvor vi deler inn i to grupper. Selv vil jeg stå for selve innføringen, så blir det rom for både kaffe og grilling utpå kvelden, fortsetter Saksvik.

– God stemning

De starter sesongen tidligere i år, og den 9. juni inviterer de inn til kurs i elva på kveldstid. Ifølge arrangørene blir det mulighet for utlån av fiskeutstyr.

– Ettersom vi i første omgang går for kun en kveld har vi cirka 15 plasser ledig, slik at her blir det litt førstemann til mølla. Alle som vil melde seg på må ta kontakt. Ellers lover vi god stemning, sier Sagen.