Brua skal være i svært dårlig forfatning, som også er hovedårsaken til at fylkeskommunen nå ønsker å gi den ifra seg.

- Trøndelag fylkeskommune har i dag et eierskap til ei bru som er i svært dårlig forfatning, og som det ikke er i vår interesse å eie lenger, heter det seg i et brev sendt fra fylkeskommunen til Meråker kommune.

Nå vil fylkeskommunen tilby Meråker en kompensasjon mot at de tar over ansvaret for brua. Det var Meråkerposten som omtalte saken først.

Dårlig stand

Den gamle fylkesbrua var allerede i dårlig stand da ny Nustad bru ble bygget i 1992, og i utgangspunktet ville Statens vegvesen rive den.

Men siden Meråker kommune hadde fremmet et ønske om å ta over brua, ble den stående.

Avtalen den gang var at Statens vegvesen skulle sette i stand brua, men brua ble aldri restaurert. Derfor tok heller Meråker aldri over brua.

Tilbyr millionbeløp

Fylkeskommunen ønsker altså nå å rive brua, mens Meråker på sine side ønsker at brua blir satt i stand slik at den fortsatt kan benyttes. Det er også derfor fylkeskommunen har besluttet å tilby Meråker å overta den gamle gang- og sykkelbrua.

I tillegg tilbyr de en kompensasjon på 1,5 millioner kroner, en sum som anslagsvis skal tilsvare det beløpet fylkeskommunen måtte ha punget ut med om de skulle rive brua.

Formannskapet i Meråker ville ikke avgjøre om de skal ta imot brua eller ikke, og ber fylkeskommunen om å vente på svar til Kjersti Kjenes og resten av kommunestyret har avgjort saken i kommunestyret den 28. februar. Foto: Arkiv

Skulle Meråker kommune si ja til fylkeskommunen tilbud, må gamle Nustad bru omklassifiseres fra fylkesbru til gang- og sykkelbru, og kompensasjonen skal gå til å dekke kostnaden med istandsettingen av brua.

Trøndelag fylkeskommune har bedt om tilbakemelding fra Meråker innen den 15. februar.

Dekket dårlig

Da fylkeskommunen stengte brua ble det opplyst at en inspeksjon viste at bæreevnen i konstruksjonen var ok. Men dekket var dårlig, og brua så smal at den ikke vil bli brøytet lenger.

Det ble hevdet at snøplog kan ødelegge deler av dekket, slik at det kan bli farlige hull på den gamle brua.

Til kommunestyret

Den 20. januar ble tilbudet fra fylkeskommunen til kommunen om å få brua og 1,5 millioner kroner tatt opp i formannskapet i Meråker. Representantene ville ikke avgjøre, og det ble heller besluttet å opprette en politisk sak om hva som skal skje med Nustadfoss bru.

Fylkeskommunen vil bli bedt om å vente på svar, og den 28. februar vil kommunestyret i Meråker få sak om Nustadfoss bru til behandling.