- Dette blir en spennende dag, sier Sunniva Reitan. 16-åringen fra Selbu er veldig samfunnsengasjert og opptatt av framtidens verden. Nettopp derfor valgte hun å søke om å bli sjef for en dag hos Fretex i Midt-Norge.

- Jeg valgte meg Fretex for de har en viktig rolle i samfunnet og står for gode verdier. Dette ser jeg på som en gylden anledning for å få innblikk i oppgaver, ansvar og utfordringer ved å være daglig leder. Det er utrolig artig å få prøve noe nytt, og det er ikke hver dag man får en slik sjanse, sier Sunniva Reitan.

Holder ukesmøte

Hos Fretex Midt-Norge gleder de seg også til å få en 16-åring som sjef.

- Dagen til Sunniva starter på vårt hovedkontor klokka 8. Klokka kvart over åtte onsdag morgen skal hun holde et ukesmøte i 45 minutter, forteller den egentlige daglige lederen hos Fretex, Tanja Holmen.

Hun har stilt plassen sin til rådighet for en dag, og det gjør hun for å sette fokus på likestilling.

- Arrangementet GirlsTakeover foregår i mer enn 60 land over hele verden for å markere FNs internasjonale jentedag. Det handler om å symbolsk ta over en leders jobb for en dag for å sette fokus på likestilling, sier Holmen.

Miljøopptatt

Holmen lover 16-åringen fra Selbu en spennende dag med masse utfordringer, og hun er glad for at det nettopp er Sunniva Reitan som tar over stolen hennes på onsdag.

- Hun er med i ungdomsrådet i Selbu, hun er ung Mot-leder og er med i lokalrevyen. Dessuten synes hun det er viktig med miljø, gjenvinning og å ta vare på jorda og naturen, forteller Tanja Holmen.