Derfor er det utrolig sterkt gjort at klubben for andre år på rad nå har kvalifisert seg til Lerøy-serien; eliteserien for 18-åringer. I mange klubber er dette rene farmerlag for lag i høyere divisjoner, sier Björn Blomquist.

Møter landets beste

- Kvalifisering for Lerøyserien; det står om 15 kamper mot landets beste motstandere. Det er en fantastisk håndballskole for våre spillere som satser mot høyere nivåer. Kampene blir avviklet på fem helger med tre kamper hver helg. Det blir to helger før jul og tre etter. Det er en tøff belastning i den helga med kamper, men samtidig er det noe som du gleder deg til. For det er en stor glede å få spille mot de beste lagene og få prøve dine ferdigheter. Det gir utvikling!

Sist sesong var SHK arrangør av en helg med topphåndball.

- Da hadde vi besøk av Follo, Sola og Glassverket som opplevde sitt beste Lerøy-arrangement på hele sesongen. SHK ser fram til å påta seg ansvaret for et nytt arrangement, sier Björn Blomquist som ser fram til livet i hallen:

- I Stjørdal skapes liv og røre i hallen. Siste kvalikhelg hadde vi også tilreisende foreldre som ga spillerne stor støtte. For det er ingen som slår SHK i supporterinnsats. Foreldre skal ha stor kreditt for den støtten som de gir til klubben. Vi gleder oss til fartsfylte kamper i Lerøyserien!

3. divisjon

- Vi har hatt en plettfri start på årets 3. divisjon. Vi har spilt mot flere lag som kom opp fra 4. divisjon og vunnet klart. Som trener er jeg svært godt fornøyd med at laget går for fullt til tross for en stor ledelse. Spillerne tenker ikke på resultatet, men vil prestere godt gjennom hele kampen. Det er et kjempeskritt i den videre utvikling for oss, sier Blomquist.

- Så møtte vi Kolstad i Nidarøhallen som er en mer dreven motstander med mange rutinerte håndballspillere mellom 30 og 40 år som fortsatt er meget dyktige. Men vi lyktes i å være veldig homogene i hele kampen og vinner komfortabelt med 28-20; en sterk seier.

Tanken om én klubb

- Hvordan er tilbakemeldingene på ditt utspill om tettere samarbeid i håndballen?

- Det er stor forståelse for å samle kreftene i sentrum til en klubb. Men dette må være en felles beslutning. Spørsmålet er: Hva vil vi med håndballen i Stjørdal for dagens håndballspillere og de som kommer? Det er mye spørsmål om antall. Trening med få utøvere vekker ikke lysten til å spille håndball, sier Björn Blomquist og forklarer:

- I de første årene handler det om å skape interesse for håndball; lære utøverne å elske håndball. Og da handler mye om aktivitet. Vi må skjønne at vi skal sette både barn, ungdom og seniorer i størst mulig aktivitet. For meg betyr det utvikling. Passivitet er derimot avvikling. Man kan ikke utvikle noe gjennom å bremse.

Utvikling

- Vi har klart å sette håndballen i Stjørdal på utviklingssporet. Ved siden av J18 i Lerøyserien har vi også J16-laget som er klar for Bringserien der konkurransen ikke er like spisset som for 18-åringene. Bringserien og Lerøyserien er en del av utviklingsstigen der flere spillere får prøve seg på et rimelig godt nivå. Både Lerøy og Bring er utviklingsserier for å maksimere prestasjonen. Ambisjonen er å få med så mange som mulig. Det er morsomt å se utviklingen med en stor interesse for å bli bedre.

Bredde

- Det er meget gledelig å se alle lage fra vår treningsgruppe prestere, ha de gøy sammen, bygge klubbkultur og oppnå de mål man jobber mot. Det som vi hittil har kalt breddegrupper kan meget vel bli farmerlag som ønsker seg oppover i seriesystemet hvis flere spillere ønsker å satse på det, sier trener Blomquist.

- Interessert; ta kontakt!

Den positive utviklingen er ingen døgnflue. Det sportslige vokser i styrke og krever dermed både økonomi og organisasjon. Er det noen som vil vite mer om planene for håndballen i Stjørdal, ta gjerne kontakt med Björn Blomquist (tlf. 40553902 eller e-post: blomman1968@gmail.com, sier Björn med et lurt smil:

- Dette er et veldig spennende prosjekt. Ingen idrettsprosjekt i Stjørdal har utviklet seg så mye i de seneste årene!

- Hva er viktigst for utviklingen til SHK nå?

- Det ville være en markant forskjell å spille i 2. divisjon med høyere tempo og større intensitet. Vi trenger å møte slik motstand for å utvikle oss, sier Björn Blomquist som er imponert over utviklingen av herrehåndballen i Norge:

- Landslagstrener Christian Berge har skapt en prestasjonshåndball for å bli god. Jeg hadde gleden av se fantastisk mye god guttehåndball i helga. Det er ingen tvil om at Sander Sagosen som går rett inn i PSG i Paris som en ledende utøver skaper større interesse for guttehåndball.

Silje Katrine som modell

- Slike prestasjoner vekker drømmer. Lokalt har vi Silje Katrine Waade som med sitt spill på landslaget inspirerer våre utøvere, sier Björn Blomquist som håper flere interesserte vil være med og bygge SHK videre på alle plan. Det blir viktig for dagens styre å få med flere som tror på prosjektet. Kan noen ha unngått å høre om det som SHK har gjort på alle fronter i de to siste årene? Derfor håper jeg at idrettsinteresserte ser at det vi driver med er en morsom prosess som flere vil henge seg på for å utvikle håndballen i Stjørdal videre. Det burde være morsomt å få være med på en positiv utvikling der foreldre kan ta imot barn og ungdom som kommer fornøyd hjem fram trening med positive opplevelser, sier Björn Blomquist.