- Vi håper masse folk kommer hit og har det hyggelig. Her kan de slappe av, og vi skal ordne med barneaktiviteter og servere kaffe og sveler. Dessuten skal barna får male korn på en gammel steinkvern, sier Anna Linde.

Fuldseth gård ligger like ved avkjørselen til Hegra festning på sørsiden av Stjørdalselva, og Linde og mannen Haugsten overtok gården for noen år siden og fikk senere sertifisering som økologisk gård. I dag produserer de blant annet mange ulike typer grønnsaker, lammekjøtt av gammelnorsk spelsau, egg av en gammel svensk landsrase, urkorn og gress.

Skal ha åpent

Sammen med de andre produsentene langs Route 26, som strekker seg fra Lånke til Sona, gleder Linde seg til å vise frem alt som produseres på gården.

- Samarbeidet med Route 26 har vært utrolig viktig for oss. Miljøet har vært inkluderende og vi har følt oss hjemme fra første stund. Nå håper vi å sette oss på kartet slik at det kan komme flere hit og handle direkte på gården, sier hun.

Alle gårder som hører til Route 26 kommer til å ha åpent for besøk førstkommende fredag, og flere av dem vil også ha åpent torsdag. Samarbeidet består av 12 foretak fordelt på 10 gårder som tilbyr ulike opplevelser. Her finnes bakeri, kunstgalleri, gårdsbutikker, konferanselokaler og mye mer.

- Fantasigården skal ha kafé, Eidum gårdsbakeri holder åpent, Ydsti gård skal ha grønnsaksutsalg, de tre Øfsti-gårdene holder også dørene åpne for sine produkter og aktiviteter, sier Linde, og nevner noe av det som skal foregår langs sørsideveien.

Vant priser

Kilnes gård i Sona, som nylig vant pris for beste stand under matfestivalen i Trondheim, slår ekstra hardt på stortromma.

- Fredag kommer Kilnes gård til å ha matauk på gården, og flere produsenter kommer til å være til stede på gården, sier Linde, som gjennom samarbeidet Gullimunn var med på å vinne Spesialistmerket under matfestivalen.

Gullimunn AS består av en håndfull trønderske gårder som dyrker, maler og selger økologisk korn av gamle kornsorter og én disse gårdene er altså Fuldseth gård i Hegra.

I tillegg til aktørene langs Rote 26 kommer mange andre gårdsutsalg og lokale produsenter til å ha åpne dører de nærmeste dagene, men på lørdag samles de aller fleste fra Frosta, Meråker og Stjørdal på torget og i gågata i Stjørdal for å tilby sine produkter og servere smakebiter.

- Alle i Værnesregionen møtes i sentrum slik at folk skal finne ut mer ut hva som produseres i vår region, sier Linde.