- Vi er opptatt av å støtte lokale forhandlerne og å ta vare på de lokale fagfolkene. Derfor legger vi handledagene til lokale forhandlere, og i år arrangeres handledagen hos Blomsterpryd på Lånke 19. mai, sier Lena Rolfseng.

Hun er styremedlem i hagelaget, og jobber for å få opp interessen for å pynte hagene hjemme rundt omkring i dalføret. I dag har hagelaget rundt 125 medlemmer, et medlemstall som har vært stabilt de siste årene.

- Handledagen foregår hele dagen, og medlemmene i hagelaget får 25 prosents rabatt, forteller hun.

Flere aktiviteter

Mens krokusen allerede har vist seg frem fra sin beste side, jobber hagelagets medlemmer jevnt og trutt med å planlegge andre aktiviteter.

- Vi har brukt å arrangere medlemskvelder hvor vi inviterer foredragsholdere. I fjor syklet vi rundt på en hagedag for å besøke ulike hager i sentrum. Det siste året har vi innskrenket noen av aktivitetene på grunn av koronasituasjonen, sier Rolfseng.

Krokusen er alltid blant de tidligste blomstene. Foto: Privat

Økt interesse

Allerede 12. juni er det klart for det et arrangement som gir penger i kasse til årets andre aktiviteter.

- Vi arrangerer et planteloppemarked utenfor Halsen ungdomsskole. Da oppfordrer vi kundene våre til å komme med stauder og planter som kan selges. Planteloppemarkedet er nesten vår eneste inntektskilde, og er med på å finansiere våre andre arrangementer. Vi kommer til å organisere loppemarkedet på en koronasikker måte, sier hun.

Rolfseng mener koronapandemien har bidratt til økt interesse for hagestell.

- Jeg har snakket med flere gartnere, og de selger ut plantene mye raskere enn tidligere. Folk har hatt mer tid til å være hjemme, og mange ønsker å plante frukttrær og så grønnsaker. Interessen er stigende, sier hun.