- Stjørdal formannskap og Stjørdal kommunestyre trenger nye tanker. Det er ingen parti som har hevd på stillingene som kommunens fremste tillitsvalgte. Jeg ser ingen alternativ til ordfører Ivar Vigdenes for neste periode, men når det gjelder varaordfører mener jeg tiden er mer enn moden for å tenke nytt, sier Nelly Lian.

Høyre fikk varaordføreren da det borgerlige samarbeidet overtok makten i 1999, dengang med Johan Arnt Elverum fra Senterpartiet som ordfører. Siden har Senterpartiet hatt ordføreren og Høyre varaordføreren.

- Jeg synes ikke at Høyre har hevd på denne plassen. Vi husker hvordan Arbeiderpartiet og Høyre samarbeidet i lokalpolitikken på slutten av 1980- og inn i 1990-årene. Arbeiderpartiets Alf Daniel Moen var den soleklare ordføreren, men av respekt for samarbeidspartneren fikk også Høyre ved Einar Wollebæk Andersen ordførervervet i to år. Derfor synes jeg at Høyre ved denne korsveg kan vise det samme storsinnet overfor sine samarbeidspartnere som lojalt har støttet opp om det borgerlige samarbeidet i alle år. Det betyr at Fremskrittspartiet blir tildelt oppgaven med å bekle vervet som varaordfører, sier Nelly Lian som har brukt yrkeslivet til å skaffe seg et bredt utgangspunkt for å delta i samfunnsdebatten.

- Jeg kan se tilbake på ti år i Helse Midt-Norge, fem år i Jernbaneverket/Bane Nor og et snaut år i BUF-etat. Nå arbeider jeg ved NTNU på Dragvoll med overordnet planlegging. Derfor er jeg godt skodd for å bekle vervet som varaordfører, sier Nelly Lian.

- Men vil ikke Høyre etter all sannsynlighet oppnå flere stemmer enn Fremskrittspartiet?

- Det spiller ingen rolle. Dette er et forhandlingsspørsmål. Vi i dette veletablerte samarbeidet må finne nye løsninger. Derfor mener jeg at gubbeveldet i Stjørdal kommune har godt av et kvinnelig innslag som varaordfører, sier Nelly Lian som fikk prøve ordførerstolen som vikar i en uke i vår.

- Det var en interessant opplevelse. Og da slo det meg: Hvorfor skal ikke Frp få delta i styringen av Stjørdal kommune? Det vil jeg kjempe for i de spennende forhandlingene etter valget, understreker Fremskrittspartiets ordførerkandidat.