Noen hundeeiere vil oppnå bedre lydighet, andre synes at hunden bjeffer for mye i nabolaget. Paret Fredrik Holmen og Monica Sagen fra Stjørdal eier hunden Anton som er av rasen New Foundland. Monica meldte hunden på serien som starter på NRK torsdag 9. januar. Opptakene er blitt foretatt i Stjørdal og på reiser sør i landet.

- Blir spennende

- Det blir spennende å se både Anton og hundetreneren i aksjon på TV-skjermen. Han opptrer sammen med flere andre hunder og hundeeiere som får faglig hjelp i hverdagen. Maren har et fantastisk godt lag med hundene som blir med i programmet, sier Fredrik Holmen. Han og kjæresten Monica Sagen reiser ned til førpremiere på serien 6. januar. De to er like spente på resultatet fra opptakene som Anton.

- Anton har en helt spesiell personlighet. Vi har hatt hunder tidligere, men denne store bamsen av en hund har en meget spesiell fremtoning i det daglige. Flere overraskelser om Antons egenskaper vil nok seerne bli kjent med på TV-skjermen, sier Fredrik Holmen. I disse dager er han også i ferd med å innrede egen bil til TV-kjendis Anton. Egne bilskilter preget med Anton 1 er da en selvfølge.

- Er verdens snilleste

Anton på fem år med sort pels er ifølge eierne verdens snilleste hund. Han er med «pappa» Fredrik på jobb hos MUS Maskinutleie på Tangen i Stjørdal hele uka, og Anton synes Fredrik er greiest å forholde seg til når det kommer til lydighet.

- Det hender ganske ofte at Anton opptrer egenrådig overfor Monica. Han vil da helst bestemme det meste selv, slik at jeg som matfar litt for ofte må rykke ut for få Anton lydig med på kommandoer, sier Fredrik Holmen. Seere som følger med fra 9. januar får stifte bedre bekjentskap med den 80 kilo tunge familiehunden til Fredrik Holmen og Monica Sagen i Stjørdal.