- To av de tre som testet positivt i går har klar sammenheng med de to som ble funnet tirsdag, den siste har uavklart smittekilde. Det er igjen gjort stor innsats fra smittesporingsteamet vårt, skriver kommuneoverlege Leif Vonen og kommunedirektør Tor Jakob Reitan i en pressemelding, natt til torsdag.

800 i karantene

Totalt er over 800 personer i en eller annen form for karantene.

Les mer: Nye smitteverntiltak: Skjenkestopp, fem på besøk og munnbindpåbud

- Vi merker situasjonen godt i kommunen nå med 201 innbyggere i smittekarantene og omlag 600 i ventekarantene. Nå gjelder det at vi står samlet om tiltakene som ble kommunisert ut tidligere i går kveld. Stjørdalingene har gjort det før, og strenge restriksjoner og god disiplin over kortere tid, vet vi gir muligheter for raskere åpning, skriver de.

Lånke barnehage har nå fått satt en gruppe i ventekarantene, mens ventekarantene er avsluttet for mange ved Fosslia skole, Aglo videregående skole og Tønsåsen barnehage.

Smittesporing pågår for fullt

Totalt er det fem smittetilfeller denne uken.

- I forbindelse med smittesporingen ønsker kommunen at en del gjester som har vært på Egon Stjørdal bestiller koronatest via kommunens hjemmeside. Det gjelder personer som har vært gjester der fredag 21.05. kl. 15-17 og mandag 24.5. kl. 16-21, skriver Vonen og Reitan.