Beboere i Yrkesvegen 6 satte stor pris på førjulsgaven fra Stjørdal Sportsbar. Foto: Anette Fossmo

Innehaver og eier Delshad Mahmoud hadde nemlig invitert både ansatte og brukere i Bo- og veiledningstjenesten i kommunen til gratis julemiddag i restauranten.

- Vi spanderer mat, fordi jeg ønsket å gjøre noe humant og hyggelig for andre. Tanken var å bidra til at noen fikk det litt hyggelig før jul, og tenkte litt på hvem dette kunne være. Valget falt på bo- og veiledningstjenesten, smiler Mahmoud.

Han forteller at fem avdelinger har takket ja til invitasjonen. Fire har besøkt Sportsbaren og spist et bedre måltid, mens en siste gruppe skulle komme klokken 18.00 torsdag kveld.

Delshad Mahmoud og Stjørsal Sportsbar har invitert alle enhetene i bo- og omsorgstjenesten til gratis julemiddag. – Det føles godt å gjøre noe for andre, sier Mahmoud. Foto: Anette Fossmo

Godt å gjøre noe for andre

- Det føles veldig godt når man gjør noe for andre, og dette var noe vi virkelig ønsket å gjennomføre, forteller han.

Mahmoud håper flere vil benytte seg av tilbudet. Og skulle de være bekymret for koronaen, har han allerede tenkt ut en løsning.

- Vi håper at det er flere av avdelingene som vil komme. Nå har det jo kommet restriksjoner, og det er litt kjedelig. Men vi får fortsatt til å ta imot folk på en trygg måte. Ønsker de ikke å sitte i restauranten, kan de ringe og bestille. Da lager vi maten, også kan de hente den, sier han.

Mahmoud legger til at hvis noen av de inviterte enhetene enda ikke har kommet for en gratis juletallerken, er det bare å ta kontakt.

- Helt magisk

Ingjerd Helen Andreassen-Næve forteller at det er kjempefint å bli invitert til Sportsbaren.

- Det er veldig hyggelig, og vi setter stor pris på det. Mange her kommer seg ikke ut til vanlig, så når vi alle får gå på restaurant og spise sammen, er det helt magisk, sier Andreassen-Næve.

Hun forteller at hun tror mange har gledet seg til denne dagen.

- Dette betyr mye for veldig mange, så det blir nok en suksess, fortsetter hun.

Maten falt i smak blant både beboere og ansatte i Yrkesvegen 6. Foto: Anette Fossmo

- Svært raust

Leder for avdeling Yrkesvegen, Anne Merethe Fossum Hernes, forteller at de setter veldig pris på førjulsgesten til Mahmoud.

- Sportsbaren har invitert alle enheter i bolig- og veiledningstjenesten, som alle kan komme og få påspandert mat. Det er svært raust, og vi setter veldig pris på dette, forteller hun og tilføyer:

- Det er en veldig fin førjulsgave, og en veldig positiv handling.