Til pause er stillingen mellom Stjørdals-Blink og KFUM 1-0 til Blink på MUS stadion Sandskogan.

Perlescoring

Gjestene fra hovedstaden tok et lite initiativ spillemessig innledningsvis, men det var Stjørdals-Blink som kunne juble først på MUS stadion.

Og det skjedde etter en perlescoring av de sjeldne signert Kjetil Holand Tøsse.

Etter ni minutters spill plukket midtbanespilleren opp ballen, og fra rundt 20 meter fikk han drømmetreff og klinket ballen i krysset bak en sjanseløs KFUM-keeper Knut Andre Skjærstein.

1-0 og drømmeåpning av Blink.

Slapp med skrekken etter Ødegaard-sleiv

Etter Blink-scoringen var det forholdsvis jevnspilt og sjansefattig, men etter 24 minutter holdt det på å gå galt for Blink.

Blink-keeper Emil Ødegaard skulle skyte ballen ut fra 16-meteren, men ballen havnet rett i beina på KFUMs Håkon Hoseth. Spissen misbrukte imidlertid muligheten da pasningen videre mot spissmakker Tavakloi var altfor svak, og Blink slapp dermed med skrekken.

KFUM fortsatte å sette et trykk på Stjørdals-Blink, og kom til flere brukbare muligheter spesielt på innlegg og dødballer.

Ropte på straffespark

Ti minutter før pause var Blink frempå og svært nær 2-0 da Lasse Bransdal kom til en heading innenfor 16 meteren, som KFUM-keeper måtte slå over mål og til corner.

Etter 38 minutter ropte hjemmelaget på straffespark da Mats Lillebo ble felt innenfor 16-meteren og fikk tilsynelatende en kakk i beinet. Men dommeren vinket spillet videre, til store protester fra Blink-spillerne.

Mer skjedde ikke de første 45 minuttene, og Stjørdals-Blink leder dermed 1-0 til pause.

Før kampen

Rødtrøyene er inne i en god periode og står med tre seire på de fire siste kampene. Tre poeng mot Strømmen sist gjorde at Blink klatret opp fra sisteplass til kvalifiseringsplass på tabellen med 12 poeng etter elleve spilte kamper i OBOS-ligaen.

Med seier hjemme mot KFUM lørdag har Blink mulighet til å klatre opp til sikker plass og i tillegg gå forbi dagens motstander, som i øyeblikket befinner seg på en 9.plass med 13 poeng i en svært jevn liga.

Gjestene kommer fra et 0-2-tap hjemme for Start, og i runden før ble det tap mot Fredrikstad 1-2.

Vant begge kampene i fjor

KFUM er et lag Stjørdals-Blink hadde god kontroll på i fjor. Hjemme på MUS stadion Sandskogan ble det 4-1 til Blink, og borteoppgjøret i Oslo endte med en 1-0-seier til Blink.

Fire spillere er uaktuelle til dagens kamp. Runar Hauge, Joachim Olufsen, Karl Martin Rolstad og Sander Halgunset er alle skadet.