Regjeringen åpnet tidligere i juni opp for at kommunene kunne velge å prioritere ansatte i barnehage, skole og SFO i vaksinekøen. Nå opplyser kommuneoverlege Leir Edvard Muruvik Vonen i en pressemelding at Stjørdal har besluttet å prioritere denne gruppen.

- Stjørdal kommune velger derfor å starte et vaksinetilbud til personer i alderen 25-39 år, som har kontakt med SFO og grunnskolen, opplyser Vonen i pressemeldinger.

Vaksineringen av denne gruppen skal gjennomføres i uke 27-33, etter at personer med risiko og helsepersonell med pasientkort er vaksinert.

De som jobber med de yngste først

Kommunen har valgt å prioritere de som jobber med de yngste barna først, med begrunnelse i:

- De yngste barna har tettest fysisk kontakt med de voksne, der vil vaksinen gi mest dempende effekt på både smitterisiko og konsekvenser, opplyser Vonen.

I tillegg har de yngste barna behov for å ha voksne hjemme ved hjemmeskole eller karantene, der vil også vaksinasjon av denne gruppen dempe konsekvensene ved smittetilfelle.

- Lærere i ungdomsskolen som er under 40 år velges fordi vi oppnår bra komplettering ved å vaksinere de det gjelder, forklarer kommuneoverlegen.

Renholde, vaktmester, PPT og andre hjelpetjenester defineres ikke innenfor denne gruppen.

600 doser

Videre opplyser kommuneoverlegen at regjeringen har åpnet for å bruke opp til 10% av vaksinedosene til denne gruppen. Antall doser som tildeles Stjørdal kommune er estimert, ikke bekreftet.

Gjennom sommerukene utgjør disse 10 prosentene om lag 600 doser i Stjørdal. Personer som er 40 + og 18-24 år får ut ifra estimerte vaksineleveringer tilbud om første dose innen uke 33 basert på alder.

- Vi startet nedenfra i barnas aldersklasser, noen allerede fra uke 27, skrives det.

Viktig å svare

Videre oppfordrer Vonen alle om å takke ja til tiden de får tildelt for vaksinering, dette gjelder begge dosene.

- Vi ber alle om å planlegge ferien rundt vaksinering, og forberede seg på en annerledes ferie i år også. Om mange skal bytte tidspunkt for vaksinering vil dette gi ekstra jobb for vaksineteamet, skriver han.

Han presiserer også viktigheten av å svare, dette gjelder både når du skal godta, utsette eller takke nei. Svarer man ikke, fører det til ekstraarbeid for vaksineteamet. Ansatte som bor i andre kommune kan få tilbud om vaksine i bostedskommunen, det anbefales å takke ja til timen man først får tildelt.

Intervallet mellom første og andre vaksinedose er per nå satt til 12 uker.