- Alle som møter opp på skattekontoret må ha på munnbind, skriver skatteetaten i en pressemelding.

Helse i første rekke

Det gjelder ved for eksempel ID-kontroll, melding om flytting til Norge og førstegangssøknad om skattekort for utenlandske statsborgere. Det opplyses at alle som har bestilt time fra og med mandag, vil bli varslet om å ta med munnbind.

Det vil også være informasjon om dette på Skatteetatens nettsider.

- Vi setter helse i første rekke og innfører påbud om munnbind på skattekontoret. Det er basert på en helhetlig vurdering av dagens smittesituasjon, med hensyn til både besøkende og ansatte i Skatteetatens lokaler, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal.

Det meste over nett

Tjenester som krever fysisk oppmøte er ID-kontroll, bekreftelse av farskap, gjennomføring av DNA-test, melding om flytting til Norge og førstegangssøknad om skattekort for utenlandske statsborgere.

De aller fleste tjenestene kan i dag ordnes på skatteetaten sine nettsider, hvor man vil få svar på spørsmål enten på nettsiden, på chat eller på telefon.

- Du må ta eget munnbind med deg når du besøker skattekontoret, men Skatteetaten vil de første dagene ha noen munnbind liggende til de som eventuelt møter uten eller ikke rekker å kjøpe dette før timen, opplyses det videre.

Påbudet gjelder ikke barn under 12 år, eller de som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.