- I fjor avlyste vi arrangementet på grunn av covid-19, men i år valgte vi å ta en mellomting på grunn av at smittesituasjonen fortsatt er litt uavklart. For ikke å ta noen sjanser velger vi å gjennomføre uten den store samlingen på Hegra Festning, sier Knut Gylland, leder for Festningen rundt.

Det blir ingen egen dag for årets utgave, men de som ønsker har mulighet til å gå når det passer seg i tidsrommet første til femte september.

Ikke konkurranseklasse

I år blir det opp til hver enkelt å melde seg på og gjennomføre. Det vil bli skikkelig merking av to løyper, som har start og mål på festningen, sier han.

Dette er også det første året arrangørene ikke setter egen konkurranseklasse.

- Nå blir dette en turmarsj for glade turgåere. Men selvsagt kan de som ønsker det springe så raskt de klarer gjennom løypene, men de må ta tiden selv, sier Gylland.

Starter på festningen

Begge løypene starter på parkeringsplassen nedenfor kafébygget på Hegra Festning. Løypen på to kilometer går frem og tilbake til Kleivplassen. Løypen passer for alle, og det går fint å gjennomføre både med små barn og barnevogn.

- Femkilometeren er en rundløype som går via Litjtjynna og Ingeniørvegen og tilbake til festningen.

De som oppnår en årspremie etter dette året vil få den utdelt ved arrangementet neste år. Informasjon om startkontingent finner du på Hegra Festning ved start, sier Gylland.