Enkelte ganger gjør tilfeldighetene at vi opplever store ting. Det har vi sett på scener og konserter i mange år. Magiske øyeblikk oppstår der og da når for eksempel tilfeldighetene gjør det slik. Vi har sett personer fra bluesens eliteserie dukke opp med en gitar i hånden, helt ubedt, under andres konserter. Og akkurat da er øyeblikket der. Øyeblikket som brenner seg inn i sjelen, og aldri viskes bort. Dette kan man antakelig oppleve på årets Blues In Hell. Arkitekten bak det kommende øyeblikket er en svær mann fra Kristiansund. Lenger enn det trenger vi nemlig ikke å dra for å hente en av de mest respekterte gitaristene vi har i vårt langstrakte land, nemlig Frode Alnæs. Han startet som rockegitarist en gang på 1970-tallet. Deretter ble det jazz før han var med og dannet den beste av alle norske rockeband gjennom tidene, Dance With A Stranger i 1984. Suksessen var lang og god. Han skrev alle låtene til bandet, og de aller fleste av oss har nok et forhold til en eller flere av bandets låter.

Frode har gitt ut soloplate, han har fått en drøss med priser for sin innsats, og han har vist stor medmenneskelighet gjennom sitt engasjement i den humanitære organisasjonen Plan Norge. Frode har ledet egne TV-program, han er mannen bak Tahiti-festivalen i Kristiansund og han er verdens triveligste mann som elsker både kreativt sjitprat og dypere meningsutvekslinger.

Og hvorfor dette med overskriften ”magiske øyeblikk”?? Jo, Frode har foruten sitt faste band The Frogs, også med seg et par andre gode gitarvenner på scenen under Blues In Hell 2011. Nemlig Knut Reiersrud og Vidar Busk!! Dette er to gitarister som også har sprengt musikalske grenser, og begge tilhører det absolutte internasjonale toppsjiktet innenfor blå musikk. Hva kan vi så vente oss av en slik konsert med Frode, Knut og Vidar? Vi har kun ett svar på dette: Nemlig magiske øyeblikk. For gitarister og elskere av et utvidet bluesbegrep på seks strenger, vil nok dette bli en orgasmisk opplevelse. Vi sier ikke mer.

Kilde - www.bluesinhell.no