Utrolig mye flott å se på utstillingen som Anne Mette Snustad har produsert opp gjennom tiden og gitt bort. Alt fra sengetepper, veggbilder, vesker, klær, grytekluter til figurer og masse, masse mer. Anne Mette syr ikke for å selge, men for å gi bort til venner og familie, og noe kunstner vil hun ikke bli kalt. De er i alle fall heldige de som har mottatt slike vakre brukskunstgjenstander. For å få til å arrangere denne utstillingen, har Anne Mette måttet «låne» tilbake mye av det hun har gitt bort. Hele første etasjen på Torggården var fylt med de vakreste ting som Anne Mette har produsert. Anne Mette har alltid holdt på med sying, strikking og brodering. Hun har et teppe som hun har holdt på med i ti år. Det vil si at hun har gjort litt nu og litt da. Teknikken som Anne Mette bruker heter quilting og er en avansert form for lappeteknikk hvor det sys i flere lag. Anne Mette forklarer hvordan dette utføres, at det er sydd i gjennom, at man lager applikasjoner osv. Hun får det til å høres så lett ut, men når jeg ser på det hun har laget, og at det dekker hele vegger, så tror jeg nok at det ligger mye erfaring og talent for faget bak. Om ikke det er nok, så er det en del av hennes arbeider som det er motiver på begge sidene, og da tror jeg at vi har fått hektet av de fleste som øynet et håp om bare å sette i gang med å sy. Det må nok mye trening til for mestre begge sidene vil jeg tro. Anne Mette deler villig sin kunnskap til de fremmøtte på utstillingen.

Syr mye

Hun har symaskinen stående på et bord rett innenfor døren når vi kommer inn i lokaler. Hun hadde tenkt at hun kunne sy innimellom når det var stille i lokalet, men til nå har det ikke blitt så mye av det. De fleste kjenner kanskje Anne Mette Snustad fra Hommelvik skole, hvor hun til daglig er lærer. Der har hun vært siden 1979 og hun underviser i alle fag.  Det er en del personer innom som deler Anne Mettes lidenskap for quilting, og de er sammen med i forskjellige quiltelag rundt om i distriktet. Anne Mette er vist med i de fleste foreningene i nærheten i følge henne selv. Der har hun vært med på flere utstillinger i regi av de lokale lagene. Anne Mette tror ikke at hun kommer til å ha flere utstillinger som denne i Torggården. Bare i Malvik er det to quiltelag, Vikhammer Quiltelag og Sakse-quilten. Så har vi Trondheim Quiltelag og Norsk Quilteforbund som Anne Mette også er medlem i.

Kan takke moren

Det ligger til familien det å holde på med håndarbeid, både moren og bestemoren holdt mye på med det, om ikke med riktig de samme tingene som Anne Mette holder på med så har hun lært mye fra dem. Anne Mette er gjennomført med det hun holder på med. Til sønnen, Rolf Martin Snustad som spilte i Hopalong Knut, lagde hun i 2006 et stort rødt teppe som inneholder alle cd-coverne som gruppen har gitt ut. Dette lagde hun i forbindelse med et tradisjonelt julespill som de har pleid å ha. Det er lite svinn på stoffene hjemme hos Anne Mette, ingen lapp er for liten til å ta vare på. I bryllupet til sønnen Rolf Martin, hadde hun laget masse hjerter og ruter(rundt 300 stk.) som de pyntet på og over bordene med, og det ble brukt til et stort sengeteppe etterpå. Det er sydd på lapper på både for og baksiden, og det som ble igjen da ble brukt til teppe til en dukkevogn. En annen interesse Anne Mette har er musikk, og hun har spilt i korps i over femti år. En allsidig dame med andre ord.

Se quilting på Trondheim Quiltelags sider på facebook: https://www.facebook.com/groups/Trondheim.Quiltelag/?fref=ts

{joomplucat:169 limit=22}