Det vil være fokus på blant annet kroppsidealer, kroppsforstyrrelser, mobbing, forventningspress og angst. Arrangørene er opptatt av at man skal være glad i seg selv, og viktigheten av å respektere menneskene rundt oss. Uavhengig av form, farge og bakgrunn har alle samme rettigheter, og er like mye verdt.  Det uttrykkes skepsis til kjøret på kroppsidealer, forventninger og press barn og ungdom står overfor i dag. Man ønsker å skape større åpenhet rundt dette,og vise ungdom at man er bra nok akkurat som man er.

 Kvelden er rettet mot ungdom, både de som sliter med selvbilde, og de som ønsker å lære, men er åpen for alle. Vi håper de som kommer kan få med seg noen verktøy hjem vedrørende det å tørre å tro på seg selv, være glad i seg selv, tørre å snakke åpent om eget og andres selvbilde, og å få en større respekt for medmenneskene rundt oss.

Med seg på laget har arrangørene blant andre Jørgen Foss. Han er en kjent ungdomspolitiker, skuespiller, og leder for landsforeningen for overvektige. Han vil fortelle om sin historie, hvordan det har vært å bli mobbet for utseende, og hvordan han har jobbet med eget selvbilde. Han vil også komme med oppfordringer til andre i samme situasjon.

 I tillegg kommer Silje Kristine Haugen, som er grunnlegger av Kraftfull Coaching. Hennes visjon er å støtte mennesker i å tørre å sette seg høye mål, og deretter velge å handle på dem. Kvelden vil bestå av sterke historier, inspirerende og motiverende foredrag, med konkrete verktøy for å få et bedre selvbilde. Det vil også bli paneldebatt, der alle har mulighet til å stille spørsmål. Ellers vil stjørdalingene og malvikingene i SKAfrika stå for det musikalske denne kvelden.

Positive Future er en organisasjon med utspring fra medier og kommunikasjon ved Ole Vig, og har i flere år jobbet med nettverksprosjekt i Sør-Afrika. Navnet Positive Future kommer fra fokuset på de positive sider av livet, og organisasjonen ønsker å opplyse og styrke ungdom. ”Snakk om det” ble arrangert for første gang i 2011, med tema psykisk helse, sammen med Mental Helse Ungdom.