- Vi er veldig godt fornøyde med denne avtalen, og vi ser frem til å fortsette samarbeidet. Scandic Hell har vært en solid samarbeidspartner i ti år, også før det ble VM-runder på Lånkebanen, slik at de kjenner arrangementet svært godt, sier Tor Helge Forbord Slind.

Onsdag signerte Hell RX-lederen samarbeidsavtalen med salgssjef Even Julian Wedø Johansen i Scandic. Avtalen innebærer at hotellet på Hell blir offisielt VM-hotell under mesterskapet, som arrangeres helgen 13. og 14. august i år.

- Scandic Hell er perfekt i forhold til lokasjon, med kort vei både til flyplassen og Lånkebanen. Dette er viktig både for oss og for de øvrige samarbeidspartnerne, sier Forbord Slind.

Samarbeidspartnere i ti år

Koronapandemien har satt en stopper for VM-runden på Lånkebanen de siste to årene, men nå tyder alt på at rallysirkuset er tilbake i midten av august.

- Etter to år med pandemi gleder vi oss veldig til å få VM-sirkuset igjen og få være tilbake på kartet. Å kunne arrangere et slikt mesterskap er stort for en by som Stjørdal, og betyr enormt mye for ringvirkningene, sier han.

Salgssjef i Scandic, Even Julian Wedø Johansen, forteller at hotellet har en bevisst strategi om å være med å bidra i lokale arrangementer, og at de ser frem til å samarbeide med VM-arrangøren for tiende gang.

- Idrettsarrangementer er et satsningsområde for oss i Scandic, rallycross inkludert, og vi er stolte over å inngå en slik avtale om et så stort arrangement. Vi ser frem til å pynte opp hotellet og skape en flott VM-ramme her. Det skal vises at det foregår et verdensmesterskap i rallycross denne helgen, sier Wedø Johansen.

1500 gjester

- Vi har også veldig lyst til å få inn en rallycrossbil inne i lobbyen i tillegg til andre rallyeffekter. Vi ønsker å ha den samme rammen her som på Lånkebanen. I tillegg har Scandic et mattilbud i verdensklasse, som er godt å ha med seg når man skal arrangere VM, sier Forbord Slind.

Salgssjefen i Scandic anslår at det i løpet av VM-helgen kommer til å være minst 1500 gjester på hotellet.

- Vi har fortsatt noen ledige rom, men det begynner å fylles opp allerede. Det blir nok en travel helg for oss, men veldig moro å være på jobb, sier han.

Svært arrangement

I 2019 hadde arrangementet 15.000 mennesker innenfor portene på Lånkebanen, og året før over 20.000. Livesendingen ble sendt til potensielle 880.000.000 heimer rundt om i verden.

Mesterskapet arrangeres i syv ulike land, og den første runden skal kjøres i Hölje i Sverige første helgen i juli.

Nytt i år er at VM-rundene for første gang skal kjøres helelektrisk, det vil si at alle rallycrossbilene som stiller til start skal være elektriske.