Gårdstunet Lia skal bli til et boligprosjekt som har fått navnet Klokkartunet. Navnet stammer ifølge tomteeier, Karen Elisabeth Haarstad, fra Klokkargården lengre opp i bakken.

Her er det tiltenkt å bygge 12 splitter nye leiligheter. På tunet står fremdeles tømmerhus og et stabbur og i stedet for å rive bygg av god kvalitet har de et håp om at det kan falle i smak et annet sted.

– Vi har lyst til at dette skal bli gjenbrukes og har derfor sagt at hvis noen er interessert gies vi bort samlet til rivning, forklarer Haarstad.

De siste årene har det skjedd en god utvikling i kommunen. Nye bolig- og hytteprosjekt har blitt realisert i tillegg til ny stor kultursal, ungdomsskole og barnehager. Her satses det i tillegg på gode tilbud for barn og unge.

– Tomta ligger litt i høyden og cirka fem minutter fra Selbu sentrum. Her er det friluftsliv med uendelige kilometer med oppkjørte skiløyper, jakt, fiske og vannsport. Dette er også årsaken til at det satses på leiligheter kort vei unna sentrum, sier Haarstad.

Personlig preg

Ifølge prosjektkonsulent i BoligPartner, Helena Zagar, vil leilighetene som bygges være tilpasset både førstegangskjøpere, småbarnsfamilier og eldre.

– Leilighetene vil bygges likt i størrelse og vi har tatt utgangspunkt i at de blir på cirka 70 til 75 kvadratmeter i tillegg til terrasse. Men her vil kjøpere kunne velge mellom to eller tre ulike størrelser i forhold til hvor mange soverom man ønsker. Slik får kjøper selv sette sitt personlige preg ut ifra behov, forklarer hun.

Parkeringsområdet omtales som en "sokkelløsning" hvor man vil kunne parkere under bygget, men ikke som en parkeringskjeller.

– Parkeringsplass blir på bakkenivå, slik at man enkelt kan kjøre rett inn og stå under tak. Det vil også opprettes utvendige gjesteparkeringsplasser. Utenfor er det også ønsket å skape et grønt miljø, sier Zagar videre.

Dialog siden i fjor 

Grunneier Haarstad tok kontakt med BoligPartner i 2021 og siden har det vært tett dialog angående prosjektet. Saken var også opp i Plan og byggesaker i Selbu kommune, og nå er det kun detaljreguleringen som gjenstår.

– Vi er godt fornøyde med samarbeidet og synes de har vært svært positive til prosjektet. Det var et enkelt valg å velge de, sier Haarstad som videre følges opp av Zagar:

– Vi har flere prosjekt i både Trondheim og Stjørdal, men jeg synes det er veldig gøy å kunne være med på en del av utviklingen i Selbu også.

Til utbygging benytter selskapet seg av norske bedrifter, det betyr at alt av materiell som leveres kommer fra norske bedrifter.

– Det er rett og slett kortreist, og det har vært viktig for oss hele veien. Dette er noe vi ønsker å utvikle videre i Stjørdal og kommunene utenfor, sier hun videre.