-       Gratulerer med vel fortjente penger til gode helsefremmede formål, sa Trine Vekset og delte ut sjekkene til henholdsvis Hommelvik IL-50 000. Kopperå IL- 95 000. Stjørdal Basketballklubb- 6 000. Skatval Skilag-Fram- 139.400 og Hockey mot kreft-60 000 kroner. Jonny Dalsplass mottok sjekken for Hommelvik IL, og snakket om alle flotte tilbud på Jervskogen og i Malvik-marka. Med utgangspunkt fra Stavsjøen trener mange året gjennom i et flott område. Turene kan også gå til Skarpåsen hvor det skal settes opp en minne-gapahuk. Idrettslaget arrangerer Jervskogrennet og skal ha NM junior-renn på Jervskogen neste vinter.

Rullestolbrukere til Svartkamhytta

John Gunnar Valstad og Hilde Landfald orienterte om skilaget og Fram sitt arbeid med ny sti opp til Svartkamhytta. Laget ble tildelt nær 140 000 kroner som skal gå til oppgraderinger på hytta med toalett for handikappede, samt møteplasser langs stien. Et stort arbeid ble igangsatt våren 2013 med opparbeidelse av stien fra Trongsteinan. Når denne står klar, kan elektrisk rullestol og barnevogn kjøres helt frem til hytta som er åpen hele året. Stjørdal Basketballklubb er en aktiv gruppe spillere som har søkt om tilpasset trenerkurs, og får 6 000 kroner. Kjell Idar Sylten i Kopperå IL takket også for tildelingen av 95 000 kroner som idrettslaget skal benytte til innkjøp av snøscooter. Etter nedleggelsen av smelteverket er aktiviteten redusert noe, men løyper oppgraderes hver sesong og flere tiltak iverksettes i et lokalsamfunn med gjerne yngre tilflyttere. Det arrangeres sosiale treff og aktiviteter.

Hockey mot kreft

Paret Grethe og Rune Jonsdal representerer organisasjonen Hockey mot kreft. De fikk tildelt 60 000 kroner fra stiftelsen, og har samlet inn 400 000 kroner til formålet tidligere. Spillere i hockey-sporten deltar i sykkelritt Trondheim-Oslo. Det skapes opplevelsesarenaer for personer rammet av sykdom i alle aldre, blant annet i Leangen ishall. I år sykler Hockey-utøvere for 4.gang til Oslo, og med alle arrangement mener Hockey mot kreft det er realistisk å få inn en million kroner i 2014. Avslutningsvis påpekte representant Trine Vekset fra Gjensidigestiftelsen at alle disse tiltakene som byr på mye frivillighet er kvalifiserte mottakere fra stiftelsen som er den største i Norge. Fra tidligere har Gjensidigestiftelsen gitt Selbuskogen Skisenter to millioner kroner i støtte for oppgraderinger av anlegget. Daglig leder Bjørn Ove Slind mente disse midlene vil komme godt med i lagene fremover og ønsket lykke til med videre arbeid.