Hundre turer til toppen av Forbordsfjellet kan være en liten kraftprøve. Elisabeth Pedersen bedyrer at det bare er de første turene som kan være tunge, etter hvert kommer lysten til å fortsette. Hun mener at det er helsebringende å gå turen opp på fjellet. Ta de første turene i rolig tempo, så kommer utholdenheten etter hvert. Hun har en gang måtte snu, men da var hun nesten på toppen, men snøskavlene ble for strie.

Blomster, sjampis og bløtkake

Elisabeth Pedersen ble kanskje noe overrasket når hun kom opp på toppen, Sammen med mor, søster og sønn, ble hun mottatt av Heidi Valstad, styremedlem i I.L.Fram. Hun overrakte roser og berømmet triminnsatsen. Deretter var det bløtkake og alkoholfri ”sjampis”. I knallværet som vi opplevde er det grunn til å nyte slike dager. Familieidyll på snaufjellet kan være like bra som å innta ”sjampis” på en dyr restaurant.

Turmål

Som turmål er Forbordsfjellet helt topp. Det er fin vei helt til toppen. Valget er opp til hver enkelt om en vil gå, sykle eller kjøre bil. For de som ikke vil gå helt opp på toppen, kan bryte av til Svartkamhytta halvveis opp.

Mange trimmere

Ved gjennomgang av ”Trimboka” hvor trimmerne skriver seg inn i boka, er det tydelig at det er utrolig mange som har besøkt toppen av fjellet. Anbefalingen fra Elisabeth Pedersen er å slutte med røyken, bruk penger til trimutstyr, så treffes vi sikker på en av de fineste plassene i Stjørdal.