Det har blitt en årviss tradisjon i Midt-Norge, korsommerskolen Sommersanguka i regi av Ung i Kor Midt. Her samles barn og unge i alle aldre fra 11-19 år fra hele Trøndelag til ei hel uke med sosialt samvær, musikalsk opplæring og ikke minst; mye sang.

Årets korsommerskole går av stabelen på Bruket kulturhus i Hommelvik i perioden 2.- 6. august og årets tema er «Disney».

- Vi er så glade for å kunne gjennomføre Sommersanguka i år, det er et viktig tilbud til barn og unge. Ikke minst er vi svært glade for å kunne komme til Hommelvik for årets korsommerskole, sier Ingrid Anita Solem, fungerende daglig leder og regionkonsulent i Ung i Kor Midt.

Passer smittevernreglene

De siste ti årene har Sommersanguka vært arrangert på Torshus folkehøgskole i Orkdal, men styret i organisasjonen og daglig leder i Ung i Kor ligger imidlertid ikke på latsiden og har heldigvis fått til et nytt sted for gjennomføringen.

- Vi holder påmeldingsfristen åpen i lys av det nyeste trinnet i gjenåpningsplanen, så her er det bare å hive seg rundt og melde seg på. Vi forholder oss selvfølgelig til de smittevernreglene som gjelder og bestemmelsene som settes fra nasjonalt og lokalt hold i kommunen, presiserer Solem.

Ingrid Anita Solem, fungerende daglig leder og regionkonsulent i Ung i Kor Midt, gleder seg til å tilbringe en uke sammen med sangglade ungdommer i Bruket.

Sommersanguka er fem dager fylt med sang og moro, og avsluttes med konsert for familie og venner. Her møter man gamle og nye venner og deltar i et sosialt fellesskap sentrert rundt musikk, dans, sang og drama.

- Mange av deltagerne har vært med i flere år, og de fortsetter å komme tilbake. Det tenker vi er bra, for det viser at dette er et populært arrangement, og som vi håper nye deltagere også vil ta med seg videre, forteller Solem.

Disney-tema

Hvert år har korsommerskolen et tema. Tidligere har det vært tema som musikaler, Michael Jackson og Hairspray, mens årets tema er Disney, med et rikt sang- og musikkunivers som er kjent for mange.

I tillegg får deltagerne arbeide i workshops med ulike ferdighetsøvelser og de får undervisning i ulike fordypningsemner med ulike instruktører. Årets instruktører er Gunhild Ingdal, Hege Mærvoll Stien og Ove Engen Willums. I tillegg skal Lisa Fremstad ha noe kordireksjon og Brage Einum blir med på piano gjennom hele uka. Alle deltagerne er også med i felleskor, der det øves inn flere låter til avslutningskonserten.

- Vi har med oss mange dyktige instruktører med lang erfaring både fra musikklivet og musikkundervisning, men også fra Sommersanguka, så dette blir lærerikt for alle.