- Dette var kjempeartig, og noe jeg vil gjøre igjen. Håper vi kan trene mer innebandy på treningene fremover. Det er fin variasjon sammen med alt det andre vi holder på med, sier Anna Margrethe Enge Berg.

26-åringen fra Stjørdal er aktiv håndballspiller for paraidrettslaget.

- Kanskje vi en dag kan stille innebandylag, sier hun.

Tor Einar Tangen er en ivrig fotballspiller, og deltar også med liv og lyst på håndball.

- Jeg har prøvd innebandy tidligere, men ikke i organiserte former. Jeg har også lyst til å spille mer på treningene fremover, sier 34-åringen.

3200 spillere

Innebandy har på landsbasis 28.000 spillere, og idretten er mest utbredt på Østlandet. Bandyregionen i Midt-Norge har i lang tid jobbet for å utbre idretten, og reiser rundt med bager med køller og baller for å inspirere og veilede i håp om at det dukker opp flere miljøer som vil satse på idretten.

- I Midt-Norge er vi nå 3200 aktive spillere, og de fleste kommer fra Trondheim. Vi begynner også å få fotfeste i Møre- og Romsdal, og her i Stjørdal har vi en klubb som driver med innebandy, sier Sandra Grande Stellander, i bandyregionen.

Tor Einar Tangen og Anna Margrethe Enge Berg i duell under treningen som ble ledet av Ann Katrin Eriksson (bak) fra bandyforbundet.

Med seg til å veilede spillere i Stjørdal Paraidrettslag hadde hun Ann Katrin Eriksson, som er ansvarlig for paraidrettsseksjonen i bandyforbundet. Hun har til oppgave å utbre idretten for mennesker med funksjonshemminger.

- Innebandy passer for personer i alle aldre og for begge kjønn. Vi har ikke fokus på topping i tidlig alder, og vi teller ikke mål i kamper før barna når en viss alder. Vi opplever stor tilstrømming av barn og ungdommer som har falt fra andre idretter, sier Stellander.

Skal kjøpe utstyr

I Stjørdal er Lånke IL eneste idrettslag som tilbyr innebandy. Nå håper bandyforbundet flere lag i Værnesregionen vil komme på banen. Stjørdal Paraidrettslag med rundt 25 aktive spillere er i alle fall positive etter besøket i Stjørdalshallen.

- Det ser ut som dette fenger, og at det kan bli en fin treningsaktivitet for oss. Vi kan også bruke innebandy som oppvarming når vi skal trene håndball eller fotball. Nå må vi vurdere om vi skal kjøpe inn køller og baller, sier leder Vigdis Skjerve Haarberg og sekretær Kirsten Karlsen i paraidrettslaget.