- Det er ikke endrede smittetall hittil i dag, sier Vonen til Stjørdals-Nytt.

Starter massetesting onsdag

I løpet av tirsdag vil enkelte nærkontakter med symptomer, mens et stort antall er bedt om å melde seg til testing i morgen.

- Svar på disse prøvene vil komme de nærmeste to dagene. Ved vesentlige funn vil vi gi ut pressemelding, men vi vil ellers bare legge ut oppdateringer på hjemmesiden daglig denne uka, forklarer han og legger til:

- Jeg mener vi har kontroll på dette, med god hjelp av langvarig skolefri den aktuelle perioden.

Syv personer smittet

Siden lørdag har totalt syv personer testet positivt for covid-19 i Stjørdal, to personer etter hurtigtest bekreftet med PCR.

Mandag testet fem av nærkontaktene av de smittede positivt i dag. Det bekreftet kommunedirektør Tor Jakob Reitan og kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen i en pressemelding mandag kveld.

– Vi har derfor syv bekreftet positive med covid-19 på to dager nå, og totalt 165 er satt i smittekarantene og omlag 450 husstandsmedlemmer av disse blir nå satt i ventekarantene, skriver de videre.

– Omfatter mange barn

Både Aglo barnehage sentrum og Fagerhaug internationale skole i Stjørdal skal være rammet og over hundre barn er satt i karantene.

– Vi har ikke mistanke om at de har fått smitten i skolen eller barnehagen, skriver kommunetoppene.

Tidligere på dagen testet en person positivt på koronavirus i Malvik. Smittesporing ble satt i gang og 65 elever og 11 ansatte ved Sveberg skole ble satt i ventekarantene. Samme dag ble karantenen opphevet.

– Årsaken er at nærkontakten til personen som ble bekreftet smittet i dag, 17. mai, har testet negativt, skriver Malvik kommune, i en pressemelding ved 22. 15-tiden mandag kveld.

Kommuneoverlege Vonen utelukker ikke at det kan dukke opp en pressekonferanse utover uken i forhold til munnbindpåbudet ved Værnes Lufthavn.